Soluţii pentru a remedia problema sforăitului

287
Soluţii pentru a remedia problema sforăitului - sforait-1675774365.jpg

Articole de la același autor

Persoanele care sforăie, la fel ca și cele nevoite să doarmă lângă acestea încearcă să găsească mereu soluții care să remedieze problema. Înainte de toate, trebuie să știți că sforăitul zilnic poate fi asociat anumitor afecțiuni, cum ar fi tulburările cardiovasculare sau respiratorii. Specialiștii afirmă că sforăitul survine atunci când aerul care circulă spre plămâni întâmpină o rezistență, însă poate fi și un simptom al problemelor respiratorii. Când este sever, medicii îl consideră a fi o tulburare de somn. Timp de mulți ani, tratamentul de bază pentru sforăit a fost reprezentat de o intervenție chirurgicală ce constă în stimularea electrică a mușchilor dilatatori ai căilor respiratorii superioare. CPAP este un acronim pentru o sintagmă care se poate traduce ca „presiune pozitivă continuă în căile respiratorii”.

Uneori, se recomandă folosirea aparatelor CPAP pentru a ține sub control apneea în somn și, implicit, sforăitul. Acest dispozitiv exercită presiune asupra limbii și gâtului pentru a menține căile respiratorii deschise, facilitând circulația aerului. Din păcate, terapia poate avea reacții adverse. De asemenea, unii specialiști le recomandă pacienților care sforăie să adopte o dietă săracă în sodiu și bogată în diuretice naturale. Această soluție ar putea fi utilă deoarece reduce nivelul fluidelor acumulate în corp, factor asociat apneei în somn.

Totodată, este necesar a se elimina sarea din dietă şi să asezonaţi mâncarea cu plante aromatice, condimente, usturoi, ceapă sau zeamă de lămâie. În acelaşi timp, este indicat a nu se consuma alimente procesate, ci să introduceţi în alimentaţie mai multe fructe, legume și salate. De mare ajutor sunt şi suplimentele cu magneziu, utile împotriva sforăitului. Cercetătorii au demonstrat că acest mineral este eficient în ceea ce privește echilibrarea sistemului nervos, reducerea inflamațiilor și îmbunătățirea calității somnului, printre altele. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4233 secunde