Soluții moderne pentru plata parcării. Cât costă o oră

1143
Soluții moderne pentru plata parcării. Cât costă o oră - plataparcare-1648814382.jpg
Începând de luni, 4 aprilie, vor fi vor fi montate în municipiul Constanța 45 de automate electronice de plată a parcării. Parcometrele reprezintă alternativa la plata parcării prin SMS, aplicația „Constanța Parching”, online cu card bancar sau prin tichete răzuibile. Potrivit Primăriei Constanţa, până pe 15 aprilie, vor fi montate și puse în funcțiune 33 de automate electronice în Zonele 0,1 și 2 din municipiul Constanța, urmând ca restul de 12 parcometre pentru stațiunea Mamaia să fie montate și puse în funcțiune până cel târziu la sfârșitul lunii aprilie, pentru a putea fi utilizate începând cu data de 1 mai 2022, data de începere a sezonului estival.

„Este pentru prima dată în istoria orașului când implementăm soluții moderne de gestionare a modalităților de plată a parcării. Avantajele pentru constănțeni sunt evidente. Echipamentele permit plata parcării în mod direct, astfel se elimină posibilitatea de fraudare a încasărilor. Sunt acceptate mai multe modalități de plată: bancnote, monede și card bancar contactless, iar automatele electronice de plată a parcării sunt independente energetic, fiind alimentate cu energie solară. Cinci dintre acestea sunt dotate cu modul de detecție a gradului de poluare”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Parcometrele vor putea să funcționeze independent, astfel încât, în situația apariției unei defecțiuni la o modalitate de plată, celelalte modalități vor putea să funcționeze în parametri normali, fără a bloca sistemul. Atenţie! Configurarea modalității de plată a parcometrelor va fi după numărul de înmatriculare, iar setările cu privire la limbile disponibile vor fi română, engleză, franceză și germană.

Trebuie precizat că primele 30 de minute sunt gratuite. Următoarele 30 de minute din prima oră de parcare se tarifează la jumătate din prețul zonei. După utilizarea oricărui tarif evidențiat, plata se va efectua doar la tariful întreg. Tarifele care urmează a fi implementate la parcometre sunt următoarele :

Zona 0 - tarifare non-stop, 4 lei/h, prima oră 2 lei;

Zona 1 - tarifare non-stop, 3 lei/h, prima oră 1,5 lei;

Zona 2 - tarifare non-stop, 1 leu/h, prima oră, 0.5 lei.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3327 secunde