A început Sărbătoarea Pâinii, la cora. Ce sortimente alegem

2674

Articole de la același autor

În cele două magazine cora din Constanța - cora City Park Mall și cora Brătianu - de ieri, cumpărătorii sunt mai ademeniți ca niciodată de mirosul puternic de pâine proaspătă pe care o găsesc, într-o varietate generoasă de sortimente, la standurile special amenajate pentru o nouă ediție a unui eveniment devenit de acum tradiție. 


Ieri, a început cea de-a treia ediție a Sărbătorii Pâinii, ocazie cu care brutarii își arată pe deplin iscusința. Iar constănțenii nu s-au lăsat prea mult rugați; nu doar mirosul extrem de plăcut te ademenește, ci și multitudinea de tipuri de pâine dintre care poți alege. 
Este aproape imposibil ca cineva să nu plece acasă și cu ceva pe placul lui. Găsim de la pâine clasică, albă, la pâine integrală, pâine cu secară, cu semințe de floarea soarelui, pâine țărănească, pâine cu malț, pâine cu bere, baghete simple sau cu semințe, precum și focaccia cu cașcaval, roșii și măsline, ori cu roșii sau usturoi, dar și cu alte combinații, ciabatta cu măsline sau multicereale, iar lista poate continua! 


Nici nu este de mirare că, și asta cu siguranță și datorită evenimentelor de acest gen, românii au început să cumpere tot mai mult și tipuri de pâine mai elaborate, lăsând deoparte clasica franzelă. Pâinea cu semințe, cea cu cartofi sau baghetele sunt tot mai căutate. De exemplu, la categoria baghete, cora a înregistrat o creștere de 12% în 2013 față de 2012, în timp ce categoriile de pâini obișnuite, precum franzela sau pâinea rotundă, au avut o creștere de doar 3,2%. 


Mai multe concepte 
Ediția din acest an a Sărbătorii Pâinii vine cu mai multe concepte originale: Pâinea brutarului cora, Pâinea Vrac, Pâini speciale cu semințe, Pâini grecești - rețete unice pe piață, Pâini franțuzești și Pâini italiene. 


Constănțenii sunt așteptați la Sărbătoarea Pâinii până pe 3 iunie 2014. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Diverse : Cum să păstrezi corect pâinea
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Pagina a fost generata in 0.6968 secunde