Apare un nou tip de concediu, în România. Cine va beneficia de 45 zile libere

708
Apare un nou tip de concediu, în România. Cine va beneficia de 45 zile libere - zjdmmwfhmme2nzrinmq3njy5yze4zwq5-1643877913.jpg

Articole de la același autor

Apare un nou tip de concediu medical în România. Este vorba despre concediul medical pentru îngrijirea persoanelor care suferă de afecţiunui oncologice. Proiectul de lege adoptat în Camera Deputaţilor prevede 45 de zile de concediu medical pe an şi va fi acordat doar dacă salariaţii au lucrat cel puţin şase luni în ultimele 12 luni.

Proiectul privind concediul medical pentru îngrijirea bolnavilor de cancer mai trebuie să fie promulgat de preşedintele Klaus Iohannis. Acesta va intra în vigoare după două luni de la apariţia în Monitorul Oficial.

Mai exact, acest tip de concediu medical va fi inserat în Ordonanța de urgență a Guvernului 158/2005, alături de alte concedii la care au dreptul salariații în prezent.

Indemnizația brută aferentă concediului va fi de 85% din media veniturilor brute lunare din ultimele șase luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare. Aceasta va fi suportată de stat, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8812 secunde