Au început pregătirile pentru înnisiparea plajei din Eforie

329
Au început pregătirile pentru înnisiparea plajei din Eforie - auinceputpregatirileplaja1-1644162351.jpg

Articole de la același autor

Pe litoral, se fac primele pregătiri pentru înnisiparea plajei din Eforie. O conductă de transport, lungă de peste doi km, este montată în aceste zile pe plaja nou creată din Mamaia Nord.

„După asamblare, va fi umplută cu aer, împinsă în apă și trasă cu ajutorul remorcherelor până la Eforie. Aici va fi scufundată pe fundul Mării Negre pentru a alimenta cu milioane de tone de nisip țărmul litoral”, explică reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral.


Lucrările de înnisipare din zona Eforie vor debuta la finalul sezonului estival 2022, conform graficului de execuție stabilit în cadrul proiectului „Reducerea eroziunii costiere- faza II”. Deja, în zonă, se lucrează la cele şase diguri perpendiculare pe țărm, de peste 300 de metri fiecare, dar și la digul paralel cu malul. Acestea vor apăra 5.750 metri liniari din lungimea litoralului românesc din stațiunea Eforie.

„Lățimea estimată a plajelor înnisipate este de 100 de metri, această lățime incluzând și plaja existentă, astfel că, la finalul proiectului vom avea o suprafață de plajă nouă de aproximativ 33 de ha. În urma studiilor de specialitate s-a stabilit că la intrarea în portul turistic Belona să nu fie făcută înnisipare submersă pentru a nu fi colmatată intrarea în port. Va fi utilizat nisip provenit din Marea Neagră, dintr-o zonă de împrumut apropiată celei utilizate la Lotul 2 - Mamaia, fiind un loc situat lângă rada Portului Constanța, unde a fost identificată o zonă cu nisip care răspunde cerințelor de execuție”, mai precizează reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.355 secunde