Avem plaje noi europene, dar ne facem nevoile în apă! Când va ajunge civilizația și în Constanța?

964
2
Peste 30 de hectare noi de plajă au apărut în ultimul an, pe litoralul românesc. Sunt plaje mari, frumoase, ca în Malibu, cum se laudă Ministerul Mediului. Acestea se adaugă plajelor deja existente, unele mai aglomerate, altele mai sălbatice.


Unele sunt închiriate și, dacă vrei să stai relaxat, la umbră, trebuie să plătești, altele sunt căutate tocmai pentru sălbăticia lor. Aproape toate au însă un punct comun: lipsa toaletelor. Și uite așa ajung românii să-și facă nevoile în apa mării.


Pe plajele care au fost închiriate de un agent economic, care a încropit un beach-bar și a pus umbreluțe, mai există șansa să găsești o toaletă, fie ea și cu taxă. Însă pe plajele care nu prezintă interes pentru operatorii economici, pur și simplu nu ai unde să îți faci nevoile. "Am fost la plimbare și, de la intrare în Mamaia, în Faleză Nord și chiar înspre plaja Modern, am constatat că trebuie să ne ducem în boscheți sau în mare, în caz de nevoie, pentru că nu există toaletă. Dacă nu vine vreun investitor să facă o budă, nu ai ce să faci, te duci în mare! Cam asta este situația pe aproape tot litoralul. Poate ar trebui ca administratorii plajelor să se îngrijească și de această problemă și să ia măsuri, căci suntem în anul 2016, nu mai suntem în Evul Mediu", ne-a scris un cititor, pe adresa redacției.


Nu-i obligă legea!


Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral susțin că nu au nicio obligație în a asigura toalete publice pe plaje, că nu există o prevedere legislativă în acest sens. În același timp, spun că există toalete pe sectoarele închiriate și că acestea pot fi folosite de către oricine dorește.


"Civilizat ar fi ca, din loc în loc, chiar și acolo unde sunt agenți economici pe plaje să existe toalete ecologice. Oamenii nu trebuie să fie obligați să plătească o taxă, mai ales că Direcția Dobrogea Litoral încasează bani frumoși din închirierea plajelor", a mai spus cititorul supărat.


Plaje ținute la secret


Deocamdată, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral ne asigură că a igienizat toate plajele și că le-a pregătit pentru cei dornici de apă și soare. Sectoarele care au contracte de închiriere în derulare au fost predate operatorilor economici și de curățenia lor se ocupă aceștia. În perioada următoare, ABADL va organiza licitație și pentru sectoarele care nu sunt închiriate. Deși este extrem de târziu și sezonul estival a început oficial de la 1 mai, conducerea ABADL nu a postat nimic, măcar anunțul cu sectoarele scoase la licitație. Directorul instituției, George Papari, evită să răspundă la orice întrebări vizavi de aceste licitații, iar ministrul Mediului, Cristina Pașca Palmer, din fotoliul său de la București, vede totul foarte roz. În realitate, turiștii care încep deja să vină pe litoral, vor găsi plaje nepregătite, fără toalete și fără utilități.


Comentează știrea

Palaz
31 mai 2016
La puscarie cu penalii astia !

La puscărie cu penalii ăstia , si desființarea acestei instituții, a fost creată , pentru toate jigodiile din toate partidele si curvele lor !

constantean
31 mai 2016
plajele noastre

S-a anuntat cu mare tam tam darea in folosinta a peste 30 hectare plaje noi, plaje ce nu vor putea fii concesionate agentilor economici, dar vor putea fii folosite de turistii cu cearceaf sau cu sezlongul de acasa. Curios ca in zona hotelurilor Parc, Bavaria Blu, au aparut agenti economici cu sezlonguri si beach-baruri chiar pe aceasta zona de plaje noua !!!! unde sunt promisiunile ca vom putea face plaje in acele zone?? sau interesele sunt mai mari decat dorinta unor turisti sau localnici de a face plaja pe cearceaf? Cat despre toalete nici nu se vorbeste,intamplator am fost duminica la plimbare pe faleza Mamaia de la Cazinou,pana la hotel Riviera si nu am gasit nici o toaleta functionala.A avea toalete in zonele de interes public este o necesitate,ce depinde de civilizatie.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2806 secunde