Biserica s-a aliat cu autoritățile sanitare pentru a promova vaccinarea

108
Biserica s-a aliat cu autoritățile sanitare pentru a promova vaccinarea - vaccinare-1502186437.jpg

Articole de la același autor

Ministerul sănătății a cerut ajutorul Bisericii Ortodoxe Române, pentru a-i convinge pe părinți că vaccinarea este extrem de importantă. 


Mesajul de mulțumire al ministrului Sănătății, Florian Bodog pentru BOR


"Doresc să mulțumesc Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și tuturor preoților care sunt alături de părinți și copii, pentru angajamentul și implicarea acestora în campania pro-vaccinare.
Parteneriatul dintre Biserică și instituțiile statului este esențial pentru societatea noastră. Împreună, putem face mai mult bine și mai multe lucruri bune pentru viitorul sănătos al copiilor noștri.
Deschiderea și implicarea socială a Bisericii Ortodoxe Române în viața comunității sunt binecunoscute, ca și misiunea sa educațională. Biserica reprezintă un sprijin de neprețuit pentru familiile din România, un adevărat pilon de încredere și de speranță.
De aceea, activitatea pastorală și misionară desfășurată de Biserică în slujba credincioșilor săi este pe cât de importantă, pe atât de apreciată."


Xxx


"Descoperirea vaccinului ca metodă de prevenție și tratament medical a reprezentat un pas foarte important în medicina modernă. Astfel au fost eradicate boli foarte grave, au fost salvate milioane de vieți și s-a îmbunătățit semnificativ calitatea vieții oamenilor.
Vaccinurile sunt de o importanță deosebită în prevenirea unor boli și epidemii care pot amenința viața unor segmente foarte largi de populație, contribuind astfel la apărarea darului sacru al vieții umane. În acest sens, părinții au responsabilitatea de a preveni îmbolnăvirea copiilor și de-a salva viața acestora în caz de boală, vaccinarea copiilor având un rol important în apărarea vieții și a sănătății acestora.
Biserica susține programele publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice. Efectele secundare menționate în prospectele medicamentelor, inclusiv vaccinuri, pot genera ezitări și rezerve ale unor părinți față de administrarea acestor medicamente propriilor copii. Aceste ezitări sunt firești și trebuie adresate și discutate în detaliu cu personalul medical, cel mai în măsură să ofere sfaturi competente și recomandări părinților.
De aceea, părinții copiilor trebuie să primească asigurări din partea autorităților competente și a companiilor farmaceutice asupra faptului că vaccinurile provin din surse sigure și că sunt stabilite responsabilitățile producătorilor și ale autorităților publice pentru erorile medicale și efectele secundare ale vaccinurilor, în cazul în care acestea apar.
Este în beneficiul copiilor și al familiilor din România să existe o informare precisă, detaliată și transparentă cu privire la toate activitățile cuprinse în procesul de vaccinare. Cunoașterea normelor de siguranță și de calitate care sunt respectate în fabricarea, transportarea și administrarea vaccinurilor va convinge pe mai mulți părinți să ia decizia vaccinării copiilor", a declarat Comisia etico-juridică a Patriarhiei Române, potrivit basilica.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5629 secunde