Camioane cu tone de deșeuri second hand, la coadă la intrarea în țară

153
Camioane cu tone de deșeuri second hand, la coadă la intrarea în țară - transporturi-respinse-1712319213.jpeg

Articole de la același autor

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au respins, în ultima perioadă, aproape 130 de tone de deșeuri și bunuri second hand, la punctele de trecere a frontierei. Comisarii de mediu au efectuat aceste controale în perioada 25 martie – 4 aprilie.

Conform documentelor care au fost prezentate la punctele de trecere a frontierei, deșeurile și bunurile second hand proveneau de la diferite societăți comerciale din Elveția, Germania, Ungaria și Belgia.

Anul trecut, într-un interval de doar opt luni au fost oprite la intrarea în ţară cantităţi semnificative de deşeuri, respectiv 290 de transporturi, cu peste 4.117 de tone. Acestea constau în metale, textile/îmbrăcăminte, plastic, carton, hârtie şi piese auto. În perioada similară a anului 2022, au fost descoperite 2.359 de tone deşeuri, astfel înregistrându-se o creştere foarte mare, cu peste 50%.

În punctele de trecere ale intrării în țară, pentru mărfurile de acest tip care îndeplinesc condițiile de tranzitare, organele vamale efectuează operațiunile vamale, respectiv de control al legalității importului. De asemenea, conform legislației aflată în vigoare, importul deșeurilor se face pe baza licenței de import. Documentul se eliberează numai cu acordul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor și al Ministerului Sănătății. Astfel, intrarea în țară a mijloacelor de transport, încărcate cu astfel de mărfuri, se permite, de către organele vamale, numai dacă li se prezintă licența de import cu acordul scris al Ministerului Mediului și Ministerului Sănătății.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5361 secunde