Comisarii de mediu din Constanța au interzis importul unor gaze fluorurate cu efect de seră

160

Articole de la același autor

Garda de Mediu Constanța a interzis importul gazelor fluorurate cu efect de seră R134a, sosite din China în Portul Constanța Sud, în patru containere. 4136 de recipiente cu capacitatea de 12 kg/butelie ar fi trebuit să ajungă în localitatea Reghin din județul Mureș.

Cantitatea totală de gaze refrigerante reieșită din calcul este de 70973,76 de tone echivalent CO2, depășind pragul de 100 tone conform restricțiilor la import în Uniunea Europeană a unor gaze fluorurate cu efect de seră.

Reprezentanții Gărzii de Mediu susțin că, potrivit documentelor și a verificărilor efectuate în perioada 28-29 decembrie la rampa de control din Portul Constanța Sud, a reieșit că firma importatoare este înregistrată în registrul F-Gas, însă nu a făcut dovada cotei alocate, respectiv a cantității consumate din cota alocată în anul 2023. Conform Regulamentului 517/2014 privind gazele fluorurate cu efect de seră, comisia atribuie fiecărui importator cotele pentru introducerea pe piață a hidrofluorocarburilor (HFC) pentru fiecare an.

Verificările au fost efectuate împreună cu Garda de Coastă și Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6218 secunde