Amenzi uriașe aplicate operatorilor economici care utilizează ilegal carburanți

212
Amenzi uriașe aplicate operatorilor economici care utilizează ilegal carburanți - garda-de-mediu-1699965926.jpg

Articole de la același autor

Garda de Mediu Constanța a participat, în perioada 30 august – 31 octombrie, la acțiunile desfășurate de echipele mixte de control, coordonate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al Județului Constanța. Este vorba despre acțiunile desfășurate în cadrul verificărilor la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL), din județul Constanța.

În cadrul acțiunilor de inspecție, inspectorii de mediu s-au axat pe tematica de control dispusă de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu.

Astfel, Comisariatul Județean Constanța a efectuat 172 controale la operatori economici care încălcau legea. Prin urmare, comisarii au aplicat 38 sancțiuni contravenționale, din care două avertismente și 36 amenzi în valoare totală de 1.350.000 lei. Principalele neconformități constatate au fost funcționarea fără autorizație de mediu, lipsa vizei anuale a autorizației de mediu, nerespectarea condițiilor din autorizațiile de mediu sau neafișarea pictogramelor de pericol. Comisarii au aplicat sancțiuni conform competențelor, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului și a OUG 122/2010 privind stabilirea sancțiunilor aplicabile pentru încălcarea prevederilor Regulamentului nr. 1272/2008 privind clasificarea, etichetarea și ambalarea substanțelor și a amestecurilor.

Totodată, prin actele de control încheiate au fost stabilite 24 măsuri de interzicere a desfășurării activității până la obținerea autorizațiilor de mediu, precum și măsuri de conformare cu prevederile legale în vigoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8437 secunde