Video Amenzi uriașe pentru românii care ard frunze și resturi vegetale în curte

1864
Amenzi uriașe pentru românii care ard frunze și resturi vegetale în curte - amenzi-1698064942.jpeg
Se anunță noi reglementări pentru oamenii care locuiesc la curte. O nouă lege le-ar putea aduce bătăi de cap, în special pe timp de toamnă. Potrivit prevederilor, românii care stau la curte și ard frunze, crengi sau resturi vegetale s-ar putea trezi cu amenzi usturătoare. Amenda este de până la 20.000 de lei. Vecinii pot sesiza atunci când o persoană din imediata apropiere a locuinței arde frunzele în curte.

Cetățenii care locuiesc la curte și se întreabă ce vor face cu frunzele care împânzesc curtea trebuie să cunoască legislația. În acest context, legea prevede implementarea sistemului de colectare separată a deșeurilor biodegradabile.

Autoritățile administrației publice locale sau, după caz, subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor, respectiv asociațiile de dezvoltare intercomunitară ale acestora, trebuie să implementeze sistemul de colectare separată a deșeurilor biodegradabile. De asemenea, au responsabilitatea de a extinde colectarea separată din ușă în ușă a biodeșeurilor în mediul urban, dublată de implementarea schemei „plătește pentru cât arunci”. Acestea trebuie să încurajeze compostarea individuală în gospodăriile din mediul rural.

Administratorii firmelor trebuie se să asigure că la fiecare punct de lucru există un recipient special pentru a putea fi folosit la aruncarea resturilor biodegradabile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1061 secunde