Societatea care operează cereale în zona Digul de Nord, amendată de inspectorii de mediu

254
Societatea care operează cereale în zona Digul de Nord, amendată de inspectorii de mediu - garda-mediu-amenda-1703754627.jpg

Articole de la același autor

Societatea care operează cereale în Portul Constanța, zona Digul de Nord, a fost amendată cu 15.000 lei de către inspectorii Gărzii de Mediu Constanța pentru încălcarea prevederilor Legii 104/2011 privind protecția atmosferei.

Conform reprezentanților instituției, în perioada 26-27 decembrie, pe timpul operațiunilor de încărcare/descărcare cereale din barjă în buncărul de recepție și din siloz la nava maritimă, s-au produs emisii de praf și pleavă, antrenate eolian în atmosferă și dispersate în vecinătatea terminalului de cereale.

La verificările efectuate, inspectorii de mediu au constatat că drumurile de acces și cheul erau acoperite cu strat de pleavă și praf. Nu au fost luate măsuri de supraveghere a operării și funcționalității instalațiilor de desprăfuire, pentru a se preveni dispersia de poluanți în mediu. De asemenea, nu se intervenise pentru curățarea platformelor și a suprafețelor afectate de depunerile de praf, iar benele de colectare a deșeurilor pulverulente erau pline și nu erau acoperite. Pe lângă sancțiunea maximă prevăzută de lege, inspectorii de mediu au stabilit măsuri care vor fi verificate la termenele scadente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1348 secunde