Aproape 100 de tone de deșeuri, respinse la graniță de Garda de Mediu. Comisarii, revoltați

332
Aproape 100 de tone de deșeuri, respinse la graniță de Garda de Mediu. Comisarii, revoltați - garda-de-mediu-1705233222.jpeg

Articole de la același autor

În doar patru zile, comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM) au interzis intrarea în țară a peste 97 de tone de deșeuri. Reprezentanții instituției sunt foarte revoltați din cauza fluxului mare de transporturi de deșeuri aflate la graniță.

La Bihor, au fost respinse 3 autotrenuri cu peste 41 tone de obiecte de mobilier second hand. Transporturile proveneau din Spania, Germania și Olanda, iar destinatarii erau din județele Oradea, Suceava și Bihor. De asemenea, la Giurgiu, comisarii de mediu au respins 2 transporturi cu peste 43 tone de deșeuri metalice și deșeuri de hârtie și carton. Transporturile proveneau din Bulgaria. La Arad, a fost respins 1 transport cu peste 13 tone de deșeuri de metale neferoase, ce proveneau din Cehia, destinatarul fiind din județul Olt.

„Nici n-a început bine anul şi «bunii samariteni» deja se gândesc la noi şi nu ştiu cum să ne mai trimită din preaplinul lor. Prea plinul lor de deşeuri! În doar 4 zile, în perioada 08.01-11.01.2024, în punctele de trecere a frontierei Borș II, Giurgiu și Nădlac II, comisarii GNM din cadrul comisariatelor județene Bihor, Giurgiu și Arad, nu au permis intrarea în țară a 6 transporturi. Făcând un calcul simplu, în doar 4 zile şi doar prin 3 puncte de trecere a frontierei, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au interzis intrarea în ţară a peste 97 de tone de deşeuri”, au transmis reprezentanții GNM.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4255 secunde