Cancerul și radioterapia la Ovidius Clinical Hospital

435
Cancerul și radioterapia la Ovidius Clinical Hospital - dsc0100-1709111080.jpg

Articole recomandate

Cancerul ocupă locul al doilea în rândul cauzelor de deces din România. În gestionarea cancerului, radioterapia este ramura medicală ce utilizează radiații ionizante într-un mod controlat și precis, administrate cu ajutorul unor sisteme medicale, în doze adaptate individual fiecărui pacient.

https://ovidius-ch.ro/centrul-de-oncologie-si-radioterapie

Radioterapia – importantă în tratamentul cancerelor


Modalitățile de tratament ale cancerului includ chirurgie, chimioterapie, imunoterapie, terapie hormonală și radioterapie. Peste jumătate din pacienții cu cancer fac radioterapie în cursul bolii, iradierea contribuind la 40% din tratamentul curativ. Radioterapia poate fi utilizată în stadiile incipiente ale cancerului sau după ce acesta a început să se răspândească. Poate fi administrată de sine stătător sau înainte, în timpul și după alte tratamente împotriva cancerului. Acest tip de tratament ajută fie la reducerea șanselor celulelor canceroase de a se înmulți, fie la reducerea simptomelor cauzate de maladie (paliativ). Radioterapia e administrată mai ales extern (un accelerator liniar direcționează o sursă externă de radiații care pătrund în corp în zona marcată a tumorii), dar sunt situații în care se poate opta pentru administrare (radioterapie) internă. Radiația cu energie înaltă distruge materialul genetic (ADN) al celulelor și astfel blochează capacitatea acestora de a se diviza și prolifera. Deși radiația afectează atât celulele normale, cât și pe cele canceroase, scopul este de a maximiza doza de radiație către celulele anormale, minimizând expunerea celor normale.

https://ovidius-ch.ro/centrul-de-oncologie-si-radioterapie



OCH – opțiune sigură și eficientă


„La Ovidius Clinical Hospital, radioterapia îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate, cu rezultate excelente, atât din prisma abordării multidisciplinare, cât și prin folosirea acceleratorului Halcyon, un sistem revoluționar, de excelență, al iradierii. Pacienții oncologici au multe facilități la OCH, inclusiv gratuitate în radioterapie”, spune dr. Virgil Sivoglo, medic specialist radioterapie, cu experiență de aproape 2 decenii în centre medicale din Marea Britanie.

Ovidius Clinical Hospital e primul Centru de referință Siemens Healthineers din România și locul în care pacientul oncologic are posibilitatea de a parcurge întregul proces al investigării optime, diagnosticării rapide și tratării moderne și eficiente, într-un ambient centrat pe nevoile sale, deservit de profesioniști.

Pentru informații suplimentare despre serviciile medicale OCH și pentru programări, pacienții pot suna la telefon 0241.480.400.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4759 secunde