România are cea mai ridicată incidenţă şi mortalitate prin cancer de col uterin la nivel european

180
România are cea mai ridicată incidenţă şi mortalitate prin cancer de col uterin la nivel european - campanie-1705410708.jpg

Articole de la același autor

În fiecare an, în luna ianuarie, cu ocazia Lunii de conștientizare a cancerului de col uterin, se derulează o serie de activități, care aduc în atenția publică acest tip de cancer, cu un impact negativ major asupra sănătății populației din România. În ceea ce priveşte cancerul de col uterin, acesta este o afecţiune ce poate fi prevenită prin vaccinare şi screening şi poate fi vindecată, dar numai dacă este depistată la timp și tratată corespunzător. Cu toate acestea, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, cancerul de col uterin rămâne unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer și cauză de deces prin cancer la femeile de pe tot globul.

La nivel european, incidenţa şi mortalitatea prin cancer de col uterin au scăzut foarte mult. România continuă, însă, să înregistreze cea mai ridicată incidenţă şi mortalitate prin cancer de col uterin la nivel european. Conform datelor Sistemului european de informații cu privire la cancer al Centrului Comun de Cercetare, în 2022, România continuă să înregistreze cea mai ridicată incidenţă. Reamintim că programele de screening prin testare HPV şi Babeş Papanicolau permit detectarea leziunilor precanceroase / a cancerului de col uterin și, ulterior, reducerea incidenței şi a mortalităţii cancerului de col uterin, precum şi a suferinţei şi a costurilor umane şi financiare pentru femei, familiile acestora şi societate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2599 secunde