Când ajunge în România ciclonul care aduce iarna și la Constanța

670
Când ajunge în România ciclonul care aduce iarna și la Constanța - snowmanonbeachsandsnowmanwhitesa-1700150134.jpg!d

Articole de la același autor

Iarna ar putea veni în weekend și în zonele joase de relief, nu doar la munte. Un ciclon va ajunge în bazinul vestic al Mării Negre, iar o masă de aer rece va pătrunde în România dinspre est. Meteorologii anunță că se face tot mai frig și nu este exclus să cadă primii fulgi la câmpie.


Începând de vineri, o depresiune atmosferică va începe să afecteze țara noastră. Inițial, sunt așteptate ploi doar în jumătatea vestică a țării, dar spre seară precipitațiile se vor extinde și în restul teritoriului, iar la munte vor predomina ninsorile, scrie meteoradar.ro


„Sâmbătă, 18 noiembrie, ciclonul va ajunge în bazinul vestic al Mării Negre. Aportul suplimentar de umezeală din mare va conduce la o intensificare a precipitațiilor în regiunile estice. În același timp, dinspre est va pătrunde o masă de aer rece, iar temperaturile vor scădea tot mai mult spre seară.
Traiectoria ciclonului mai poate suferi modificări care pot afecta foarte mult evoluția vremii. Totuși, sunt șanse destul de mari ca în zonele mai înalte de relief din estul și centrul țării ploaia să se transforme treptat în lapoviță și ninsoare, mai ales în timpul nopții. Câțiva fulgi nu sunt excluși nici la câmpie”, arată sursa citată.


De duminică, 19 noiembrie, vremea se mai îndreaptă, dar va continua să fie foarte frig. În unele zone, maximele nu vor depăși 1 - 3 grade, iar în județele din estul țării senzația de frig va fi accentuată de vântul puternic.


Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Temperaturi mai mari decât în mod normal, unde plouă


Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni (13 noiembrie – 11 decembrie). Temperaturile medii vor fi ceva mai ridicate decât cele normale pentru săptămână 13.11 - 20.11, estimează meteorologii.


Vremea în intervalul 13.11 - 20.11
Exceptând zonele montane, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale, temperaturile medii vor fi ceva mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această săptămână, conform ANM.
Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în mare parte din țară, însă mai cu seamă în nord-vestul extrem al teritoriului.


Vremea în intervalul 20.11 - 27.11
„Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.
Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nord-vestul extrem al țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă”, se arată în prognoza emisă de meteorologi.


Vremea în intervalul 27.11 - 04.12
Temperaturile medii se vor situa, în general, în jurul celor obișnuite pentru această perioadă, în toată țara.
Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.


Vremea în intervalul 04.12 - 11.12
Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații vor fi, în general, în jurul celor obișnuite pentru această perioadă, însă cu o tendință ușor excedentară în jumătatea de nord-vest a țării. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6291 secunde