Câți bani se cheltuiesc pentru protecția mediului

72

Articole de la același autor

Protecția mediului pare să fie doar o expresie fluturată des de guvernanți, dar nu și pusă în aplicare. Conform statisticilor, cheltuielile pentru protecția mediului au scăzut în anul 2012 față de anul 2011. Cele mai mari investiții le fac companiile care nu sunt specializate în acest domeniu, probabil pentru a se alinia la standardele europene, iar cele mai mici le fac chiar producătorii specia-lizați.

Potrivit datelor făcute publice de Institutul Național de Statistică (INS), în anul 2012, cheltuielile pentru protecția mediului au fost de aproximativ 17,6 miliarde lei, reprezentând 3,0 la sută din PIB, comparativ cu 3,2 la sută în anul 2011.

"La nivel național, ponderea investițiilor producătorilor nespecializați a reprezentat 57,2 la sută, în totalul investițiilor pentru protecția mediului, urmată de cea a administrației publice, 30,7 la sută, și a producătorilor specializați (12,1 la sută). În industria prelucrătoare, s-au realizat 47,6 la sută din cheltuielile pentru protecția mediului a producătorilor nespecializați, în timp ce sectorul «captarea, tratarea și distribuția apei» a absorbit 21 la sută, iar sectorul «producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze și apă caldă», 18,6 la sută", precizează Biroul de presă al INS.

Pe domenii de mediu, cele mai mari cheltuieli s-au înregistrat pentru managementul deșeurilor (57,4 la sută din totalul cheltuielilor pentru protecția mediului), urmate de cheltuielile pentru protecția apei (18,5 la sută) și de cheltuielile pentru alte domenii (14,3 la sută). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5816 secunde