Ce au găsit inspectorii sanitar-veterinari la magazinele și depozitele alimentare verificate

161
Ce au găsit inspectorii sanitar-veterinari la magazinele și depozitele alimentare verificate - carne-1418752349.jpg

Articole de la același autor

123 de obiective au fost vizate de controale inspectorilor Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în ultima săptămână. Au fost verificate trei unități de morărit, două unități de fabricare pâine și produse de patiserie, trei unități patiserie congelată, o unitate de reambalare, o unitate fabricare premixuri și aditivi pentru patiserie, două depozite semințe de consum, 18 depozite alimentare, patru unități de alimentație publică, șapte carmangerii, trei măcelării, două unități procesare carne, un centru colectare lapte, două unități prelucrare lapte, 14 – laboratoare cofetărie-patiserie, 11 unități de comercializare, 31 de supermaketuri, două hale carne, trei producători particulare, trei proprietari de animale, o exploatație de vaci de lapte, o fermă, o farmacie veterinară, două exploatații nonprofesionale, două ferme de pui și un târg de Crăciun.
În urma verificărilor efectuate au fost constatate numeroase abateri de la normale sanitar-veterinare, cum ar fi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, la trei supermaketuri și o măcelărie, nerespectarea condițiile de igienă în spațiile de lucru la două magazine de carne, comercializarea de produse alimentare în spații neînregistrate sanitar-veterinar la trei producători particulari, nerespectarea condițiile de asomare de către trei producători particulari. Aceste abateri au fost sancționate cu sancțiuni contravenționale, în cuantum de 8.900 de lei.
De asemenea, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 5.400 kg de carne, peste 1.410 kg de lapte și produse lactate, peste 1.730 de kg de pește și produse din pește și 31 de kg de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 111.636 lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4452 secunde