Ce "delicatese" ne servesc cârciumarii din Constanța

349
Ce

Articole de la același autor

100 de unități de alimentație publică, magazine și depozite alimentare au fost verificate în numai câteva zile de către inspectorii sanitar – veterinari din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.


Au fost vizate șapte restaurante, patru unități tip fast-food, o cantină, două unități tip bistro, un bar, un snack bar, șase super sau hipermarket-uri, șapte magazine alimentare, 16 laboratoare de cofetărie și patiserie, opt depozite alimentare, o unitate de procesare carne, două centre de prelucrare lapte, o carmangerie, două centre de colectare pește, patru unități produse proaspete din pescuit, o stupină, două centre de colectare animale vii, cinci brutării și două unități de fabricare vin.


"În urma controalelor, au fost constatate neconformități cu privire la deținerea de animale neînregistrate și fără documente sanitare veterinare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neigienice, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare și nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare", explică directorul executiv al DSV Constanța, dr. Geronimo Brănescu.


Potrivit acestuia, pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.700 de lei. De asemenea, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 4.800 de kg de carne și produse din carne, 3.371 kg de produse lactate, 2.277 kg de pește și produse din pește și sute de cofraje de ouă. Valoarea acestora depășește 96.500 lei.


"Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", mai precizează șeful DSV Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.7015 secunde