Chimicale și prafuri în loc de legume și verdețuri, în pliculețele de borș

549
1
Chimicale și prafuri în loc de legume și verdețuri, în pliculețele de borș - chimicalesiprafuri-1442509899.jpg

Articole de la același autor

Magazinele sunt pline de produse care mai de care mai tentante pentru gospodinele care ar încerca orice truc în bucătărie pentru ca preparatele lor să fie gata cât ai zice pește. Un exemplu în acest sens este borșul la plic, un produs pe cât de utilizat,  pe atât de plin de substanțe nesănătoase.

Mențiunea "fără conservanți" de pe fața vizibilă a ambalajului mai multor sorti-mente de borș la plic induce în eroare consumatorii prin faptul că se creează impresia că acest tip de borș nu ar conține aditivi alimentari. În realitate, în acest produs există șase tipuri de aditivi alimentari (monoglutamatul de sodiu, acid citric, acid lactic, lactat de calciu, caramel simplu și riboflavină), toate dăunătoare sănătății. Toate aceste informații sunt susținute de studiul APC România privind calitatea condimentelor tip borș la plic.

"Printre ingredientele regăsite în compoziția produselor tip borș analizate sunt următoarele: acid citric, acid lactic, monoglutamat de sodiu, lactat de calciu, ascorbil palmitat, alfa tocoferol, caramel, riboflavină, lactoză, maltodextrină, zahăr și sare.

Studiul realizat are ca scop identificarea aditivilor alimentari utilizați în compoziția acestui tip de produs, care prezintă un risc de apariție a unor afecțiuni medicale în cazul unui consum constant și pe termen lung. De exemplu, E270 - Acidul lactic este folosit ca stabilizator și conservant. Poate produce reacții alergice ca mâncărimi, inflamarea limbii și a mucoaselor, respirație greoaie, secreții nazale, favorizează subțierea smalțului dentar și apariția cariilor, poate irita mucoasele sistemului digestiv producând diverse afecțiuni digestive. Alimentele ce conțin E270 nu trebuie consumate de bebeluși și copii mici pentru că ei nu dețin echipamentul enzimatic necesar metabolizării acestuia.

E327 - Lactat de calciu este folosit drept conservant, în special împotriva drojdiilor și fungilor, mai este folosit pentru a crește stabilitatea antioxidanților și pentru a preveni uscarea diferitelor produse. Poate provoca stări de hipercalcemie și insuficiență renală", a precizat dr. Costel Stanciu, președintele APC România. 

Comentează știrea

Cosmin
18 septembrie 2015
Selectam dezvoltatori pentru piata globala.

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2343 secunde