Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa, reper important în peisajul cultural şi ştiinţific al orașului

587
Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa, reper important în peisajul cultural şi ştiinţific al orașului - complex-muzeal-1682686123.jpg

Articole recomandate

Având o tradiţie instituţională de peste o jumătate de secol, cu o excelentă bază materială şi o structură pluridisciplinară, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa se constituie un reper important în peisajul cultural şi ştiinţific al municipiului, cu valoare emblematică pentru oferta estivală a litoralului românesc.

Evoluţia în timp a instituţiei, nevoile diversificării continue a ofertei publice, însuşi ritmurile alerte de creştere a marelui oraş, au determinat apariţia şi dezvoltarea funcţională a doua amplasamente, fiecare având domenii diferite ale actului educaţional şi anume: edificiul cochet al Acvariului, deschis publicului în anul 1958 după renovarea unei vechi clădiri de pe esplanada falezei, în imediata vecinătate a Cazinoului.

Clădirea a suferit o serie de renovări, ultima în anul 2007, care i-a dat o înfăţişare cu adevărat modernă. Complexul muzeal este amplasat pe latura de vest a pieţii Soveja, de pe Bulevardul Mamaia, în partea de NE a oraşului. Alcătuit dintr-o alternanţă de clădiri, complexul este construit în perioada anilor 1972 – 1973 şi modernizat în perioada anilor 2006 – 2007. În acest spaţiu generos sunt amplasate secţiile: Microrezervația, Delfinariu, Planetariu şi o Expoziţie permanentă de păsări exotice.

Parcul complexului, este o excelentă zonă de agrement, cu alei şi bănci, amplasate printre arbori şi aranjamente vegetale, toate constituind o mini grădină dendrologică, cu specii autohtone şi alohtone. Spaţiul Microrezervaţiei dispune de un luciu de apă, înconjurat de sălcii şi vegetaţie palustră, o frântură de ecosistem lacustru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1321 secunde