Concediile medicale, luate la puricat. Trei doctori constănțeni au primit avertisment

2066
3

Articole de la același autor

După afirmaţia premierului Marcel Ciolacu privind numărul prea mare de concedii medicale luate pentru afecțiuni care nu justifică neapărat statul acasă al anumitor persoane, s-a luat decizia ca toate casele de asigurări de sănătate, din întreaga ţară, să ia la puricat certificatele eliberate de către medici. Toate acestea în condiţiile în care, la nivel național, s-a constatat eliberarea unui număr extrem de mare de concedii medicale pentru dureri de spate și răceli.

Uneori, oamenii au tendința de a insista să intre în concediu medical şi pentru o simplă răceală, nu doar pentru probleme serioase de sănătate, iar unii medici le eliberează certificatele respective. Aşa s-a ajuns în situaţia ca la nivelul întregii ţări să fie eliberate zeci de mii de astfel de certificate. În acest sens, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că o activitate de control pentru aducerea într-o limită acceptabilă a prescripţiilor de concedii medicale nu se poate face fără o monitorizare serioasă şi sistematică. „Nu cred că activitatea de control serioasă pentru aducerea într-o limită suportabilă a prescripţiei de concedii medicale se poate face fără o activitate de monitorizare şi control, care trebuie să fie planificată, serioasă şi sistematică. Nu este atribuţia Ministerului Sănătăţii, nu le dau sfaturi în niciun fel, dar lucrurile aşa trebuie să se întâmple. Nu este ideea publicării de topuri, ideea este să ne facem treaba fiecare acolo unde suntem puşi”, a afirmat ministrul.



Acesta consideră că numărul controalelor făcute de casele judeţene de asigurări de sănătate în ceea ce priveşte concediile medicale a fost unul mic, până acum. Mai mult decât atât, se pare că au existat medici de familie care au eliberat până la o sută de concedii medicale pe zi, deci chiar mai mult decât pot consulta fizic, într-un program obişnuit de lucru. Cifra a fost dezvăluită chiar de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care a cerut Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), instituția care plătește concediile medicale, să facă mai multe controale. El a exemplificat situația, menționând că, într-un an de zile, doar 50 de controale au fost efectuate de cele 43 de case de asigurări de sănătate, ceea ce înseamnă un singur control pe an într-un județ. Cert este că, după dispoziţia de a fi demarate acţiunile de control, reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa s-au conformat. Cum s-au încheiat acestea?



„În perioada 13 martie- 31 martie au fost efectuate controale la medicii care figurau cu cele mai multe zile de concediu medical, pentru care au eliberat certificate. Vorbim de un top 10 medici, de specialitate ortopedie- traumatologie, oncologie, radioterapie, chirurgie generală, precum şi neurologie. Practic, în cadrul acestei acţiuni de control au fost verificate documentele care au stat la baza eliberării acestor certificate şi dacă au fost respectate obligaţiile pe care medicii le au de respectat, conform Ordonanţei 158. În urma verificărilor au fost date trei avertismente, pentru încălcări ale unor obligaţii, precum obligaţia întocmirii unui plan de urmărire a evoluţiei bolii. Celelalte două avertismente au fost date pentru că medicii respectivi nu aveau la fişa pacientului şi adeverinţele cu zilele de concediu medical de care au beneficiat, documente care se eliberează de către angajatori”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, Aura Drăgoi.



Comentează știrea

fani
1 mai

Dela cine au primit avertismente si cine au fost controlorii ? Erau economisti ,agronomi ,juristi sau ingineri ?

bolnavior
1 mai

Toate contractele de munca ar trebui sa includa obligatoriu plata cotizatie: la pensie, la somaj, la asigurari sanatate CAS chiar daca se face si abonament la vreo clinica privata! Sa ne amintim de concediile medicale pentru covid de 5 zile (ha-ha) pentru cei vaccinati real sau fals!

Eori
Duminica, 19 mai

Vizionați Și Ascultați Cu Atenție Aceste Video-uri Despre Medicină, Până La De Final, Și Trimiteți Mai Departe Aceste Informații, Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume, Poate În Acest Fel Politicienii Vor Face Investiții În Modernizarea Și Construcția De Spitale Și Facultăți De Medicină În România, Tot Odată Șpaga Trebuie Să Dispară Definitiv Din România, Adică Să Nu Mai Existe Șpagă În Spitalele Din România, I-ar Doctorii Și Doctorițele Să-Și Cunoască Meseria La Perfecție, I-ar În Acest Fel România Devine O Țară Mai Bună, Deoarece Lumea Sa Saturat De Criminali Și Criminale Pe Medicină. Mai Mult De Atât Doctorii Și Doctorițele Ar Trebuii Să Știe Să Opereze Oameni Și Copii Și Să Vindece Oameni Și Copii, România Are Nevoie De Mulți Medici Buni, Nu De Criminali Și Criminale Pe Medicină, Șpaga Trebuie Să Dispară Definitiv Din România, Criminalii Și Criminalele Pe Medicină La Pușcărie, România Are Nevoie De Doctori Și Doctorițe, Nu De Criminali Și Criminale Pe Medicină: https://youtu.be/dI1d9eLJV4o?si=C5ptHUbKg74ohc-F https://youtu.be/imUtFmlRsQE?si=ioGjLZzl5aNhvbIh Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Mai Departe, Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.

Pagina a fost generata in 0.4157 secunde