În continuarea scandalului care s-a lăsat cu arestări

Consiliul Județean Constanța a fost amendat pentru avizarea nelegală a parcului eolian de la Cogealac

3980

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial în Construcții a amendat Consiliul Județean Constanța pentru nerespectarea prevederilor legale privind avizarea lucrărilor la parcul eolian de la Cogealac, a anunțat Gigi Chiru, șeful inspectoratului, în cadrul unei conferințe de presă organizate ieri. Astfel, reprezentantul ITC a arătat că, în urma verificărilor efectuate, s-a depistat că datele de pe autorizația de construire emisă de CJC nu corespundeau cu cele înscrise pe certificatul de urbanism. "Certificatul de urbanism, pe baza căruia trebuie emisă autorizația, este eliberat pentru un parc cu 100 de turbine, în perimetrul localităților Cogealac și Fântânele. În schimb, autorizația de construcție 44/17.07.2010, emisă de Consiliul Județean, este pentru un parc de 78 de turbine, în perimetrul localităților Cogealac, Fântânele și Grădina", a afirmat Gigi Chiru. Totodată, lipseau toate documentele și acordurile de la dosar, iar cele care există sunt incomplete. De menționat că într-un act anexat la dosar se menționază că parcul eolian s-ar întinde pe raza comunelor Fântânele, Cogealac și Târgușor. În lipsa actelor necesare, a subliniat inspectorul-șef, autorizația a fost ilegal emisă.
În aceste condiții, "Consiliul Județean Constanța a fost amendat cu o sumă cuprinsă între 5.000 și 30.000 de lei, pentru că a dat o autorizație de construire pentru parcul eolian de la Cogealac", a afirmat Gigi Chiru. Totodată, autorizația de construcție trebuie anulată, iar ITC a dispus sistarea lucrărilor de construcție la parcul eolian. "Primăriile au în sarcină să urmărească ducerea la îndeplinire a acestei dispoziții", a mai spus Chiru.
De menționat că parcul eolian de la Cogealac a stârnit, la sfârșitul lunii iulie, o adevărată răzmeriță în comună, în urma căreia cinci oameni au fost împușcați, iar opt persoane arestate, printre care primarul Cati Hristu, vicele Mihai Dore și fratele acestuia, Nicolae Dore.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3483 secunde