CONSTANȚA, ARSĂ LA CĂLDURĂ ȘI ÎN ACEASTĂ IARNĂ

2107
5
CONSTANȚA, ARSĂ LA CĂLDURĂ ȘI ÎN ACEASTĂ IARNĂ - calorifer-1349894609.jpg
Vremea a început să dea semne de răcire și, în curând, va fi nevoie să ne încălzim casele. Asta dacă ne dă mâna! Iarna aceasta vom cumpăra gigacaloria de la RADET la același preț ca și anul trecut, de 341,92 de lei. Dacă vă numărați printre cei cu venituri mici, fără proprietăți și fără mașini, veți primi subvenție pentru plata căldurii, dacă nu, o veți plăți la preț întreg.

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a anunțat ieri că gigacaloria nu se va scumpi, dar nici nu se va ieftini. "Pentru gigacalorie va fi cel puțin la fel ca și anul trecut. Prețul gigacaloriei nu s-a modificat și noi vom face la fel ca și anul trecut dacă nu ceva mai bine, cu aceleași praguri, în funcție de venit; până în 1.500 lei pe membru de familie sau 1.700 lei dacă este singur. Și la electricitate va fi la fel! Aici vor intra și cei care locuiesc în cartierul Henry Coandă, aceștia încălzindu-se cu electricitate. Spuneam că ar putea fi ceva mai bine și mă refeream la faptul că am putea crește puțin pragul, dar asta în funcție de cum vom sta. Noi nu-i subvenționăm pe cei cu Q7 sau Mercedes, ci pe oamenii care chiar au nevoie de acest ajutor. Gigacaloria rămâne 341 de lei dacă nu va mai crește Guvernul, însă din semnalele pe care le am, Guvernul nu va mai crește prețul gigacaloriei", a declarat primarul.

Asociațiile de proprietari vor subvenție pentru toată lumea

Uniunea Asociațiilor de proprietari organizează miercuri, 24 octombrie, la Prefectura Constanței o întâlnire a reprezentanților asociațiilor de proprietari cu autoritățile locale și furnizorii de utilități din oraș. "Vrem să determinăm consiliul local să mai judece problema gigacaloriei. Anul trecut dădeau vina exclusiv pe Guvern, acum e altul, și poate găsesc niște soluții. Măcar să subvenționeze prețul pentru toată lumea. Pentru că sunt mulți oameni care, deși au venituri mici, nu se încadrează", a precizat Marcel Dragu, președintele UAP Constanța.

CET-ul, în subordinea Primăriei

Primarul Radu Mazăre a mai anunțat ieri că autoritățile locale intenționează să preia CET-ul în subordinea lor. "Sunt în discuții pentru a transfera CET-ul la Primărie și pentru a face un pachet cu ajutorul căruia să găsesc un investitor privat pentru a diminua prețul total al gigacaloriei. Până atunci trebuie să vedem ce facem cu penalitățile, hotărâre de Guvern. La București se lucrează la așa ceva și noi suntem în pachet cu Bucureștiul; toate acestea pentru a găsi o soluție de privatizare, astfel încât condiția esențială să fie furnizarea unei gigacalorii mai ieftine decât cea din acest moment. Trecerea CET-ului cu tot cu ștergerea penalităților să fie după iarna aceasta după care să începem procedura de privatizare cu primă condiție furnizarea unei gigacalorii mai ieftine. Interesul meu este acest aspect!", a mai spus Mazăre.

De duminică încep probele la rece

Începând cu data de 14 octombrie, RADET va demara probele la rece în vederea începerii furnizării agentului termic pentru sezonul rece 2012 - 2013. Până atunci, asociațiile de proprietari trebuie să încheie toate lucrările de remediere sau schimbare a instalațiilor.



Comentează știrea

ct
11 octombrie 2012
pt constanteni

eu unul sunt ing.si deci nu am cunostinte de drept pt a incepe o actiune in justitie impotriva abuzurilor primarului si a c.l dar dintr-e sutele de juristi si avocati ai Constantei nimeni nu e in stare sa porneasca ceva concret sa oprim nebunul din dementa lui revolutionara?Chiar e republica lui ,chiar suntem sclavii lui pe plantatie?

ath
11 octombrie 2012
Aceeasi Marie cu alta palarie

Daca Hrebenciucul(1Hb) este unitatea de masura coruptiei,Mazare(1Mz) este unitatea de masura a prostiei din administratia locala.Nu am inteles cum poate sa scada pretul gigacaloriei numai daca schimbi proprietarul sau conducerea CET-ului. Privatizarea CET-ului facuta de dragul privatizarii nu garanteaza un pret mai mic al gigacaloriei. Pretul energiei termice va fi mai mic numai daca beneficiarul va avea de ales intre mai multi furnizori de energie temica. Asta inseamna o piata concurentiala sau investitii in centrale termice de cartier sau de bloc.Simpla privatizare a ROMTELECOM-ului nu mi-a adus o micsorare a facturii la telefon. Factura mea la telefon a scazut(la sfert) atunci cand am avut de ales intre ROMTELECOM,RDS,VODAFONE etc. Cu banii care-i plateam pe cateva convorbiri telefonice lunare,acum platesc un cablu TV,INTERNET mobil si fix plust un telefon fix si doua telefoane mobile.Asta este avantajul pietei libere si al privatizarii.Mazare nu vede decat subventii si trecerea unitatilor economice in subordinea Primariei(valabil si pentru portul Constanta)

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
11 octombrie 2012
primariei si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))..

Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani resonsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

gabi
11 octombrie 2012
mazare

Traim in cel mai penibil oras din Romania. Cum este posibil ca de atatia ani, mascariciul de Mazare sa tot fie reales ? Chiar sunt majoritari bosorogii pe care Mazare ii mituieste cu o sacosa de ulei, zahar si pui ? Anul trecut i-a mintit pe fraieri ca gigacaloria este scumpa din cauza PDL-ului. Anul asta, comunistii au dat jos PDL. Si gigacaloria ? A ramas la fel. Mazare se drogheaza, trage betii, o arde cu toate panaramele, se-mbraca in uniforme naziste, toate tampeniile, ce-i trec prin creierul lui ars, le face chiar sub ochii nostri. Cat de idioti trebuie sa fim ?

numai 1
26 octombrie 2012
el e

Daca va aduceti aminte, in campania de anu asta ptr primarie...pe niste bannere electorale EDILUL Constantei.. scria : '' VOTATI RADU MAZARE pentru a construi un CET NOU ''...Fraerii cu puiu in sacossa, care mergeau spre case au vazut bonus si anuntu ala... Da mama te votam , cum sa nu!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Social : Cât ne va costa încălzirea la iarnă
Pagina a fost generata in 0.3352 secunde