În plină iarnă

Constanța, fără căldură în apartamente

3072
Constanța, fără căldură în apartamente - 436125b8a11508847385a7feaf9aaa84.jpg
Constănțenii tremură de frig în apartamente. Dacă la începutul iernii aveau prea multă căldură și stăteau cu geamurile deschise, acum, în ciuda temperaturilor extrem de scăzute de afară, caloriferele nu mai sunt fierbinți și în case este frig.
Locuitorii municipiului Constanța, racordați la sistemul centralizat de încălzire, se plâng că au înghețat în apartamente. "Având în vedere ce ger este afară, ar fi trebuit să ne dea căldură la capacitate maximă. Dar caloriferele sunt doar calde și nu mai fac față frigului, oricât de izolat ar fi apartamentul. Înainte aveam 24-25 de grade în casă, acum sunt 20-21 de grade Celsius", ne-a spus un consumator din cartierul Tomis Nord.
Nici în Inel II nu este mai bine. "În timpul nopții, se dă căldură mai multă, dar ziua abia se amorțesc caloriferele. Tremurăm. Ținem copiii îmbrăcați gros. Nici să aerisim nu prea putem, că se face frig în cameră și nu se mai încălzește la loc", ni s-a plâns o constănțeancă.

Le-a tăiat gazu’
Contactat telefonic, directorul tehnic al Electrocentrale Constanța, Dumitru Tamaș, a confirmat faptul că, în ultima perioadă, agentul termic pleacă spre consumatori cu o temperatură mai scăzută decât de obicei. "Temperatura cu care furnizăm energia termică este mai redusă ca urmare a faptului că suntem limitați din punct de vedere al com-bustibilului. Din cauza datoriilor acumulate către furnizorii de combustibili, aceștia ne-au limitat cantitatea, iar noi trebuie să ne încadrăm în ceea ce avem".
Practic, presiunea la gaze a fost redusă, iar energia termică nu mai este produsă la temperaturi optime. Din păcate, problema este extrem de gravă și nici nu există șanse să se rezolve curând, având în vedere că datoriile către furnizori sunt extrem de mari și se tot acumulează. "Sumele restante s-au acumulat în timp, deoarece RADET, distribuitorul energiei termice către consumatori, nu și-a achitat facturile. La această oră, facturile scadente ale RADET către Electrocentrale Constanța se ridică la suma de 188 de milioane de lei. Din păcate, s-a ajuns la această situație, iar Electrocentrale București, de care aparține Electrocentrale Constanța, nu se mai poate descurca. Este practic pusă la zid să își plătească datoriile. Însă este posibil ca treburile să se complice și mai mult și să crească, așa cum se preconizează, prețurile la gaze. Ce ne facem noi care și așa nu putem să le plătim la valoarea aceasta, mai ales că prețul de producție a energiei termice este foarte puțin peste prețul de cost al combustibilului?", a mai precizat Dumitru Tamaș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 Noiembrie 2010
Stire din Social : Se scumpește căldura
Pagina a fost generata in 0.4969 secunde