Constănțenii din cartierul Inel 2 vor parc în loc de bălării și gunoaie

4086
11

Articole de la același autor

În municipiul Constanța, spațiile verzi sunt pe cale de dispariție. Iar cele cărora nu li s-a pus, încă, gând rău zac neîngrijite, pline de buruieni și gunoaie, în timp ce copiii se joacă pe trotuare, printre mașini parcate sau pe alei înguste unde nici nu au loc să bată o minge.

Un teren imens din cartierul Inel 2 este, de ani de zile, o întindere de bălării, cu gunoaie, câini maidanezi - o adevărată groapă de gunoi! Înainte de 1989, actuala pârloagă a cartierului găzduia un stadion de fotbal, cu gazon bine întreținut. După Revoluție, totul a fost furat bucată cu bucată, a rămas numai pământul, care a fost năpădit rapid de buruieni. Zona a fost descoperită apoi de mai multe familii de romi care și-au întins corturile și au locuit acolo o perioadă fără să fie deran-jați de cineva. Abia la insistențele vecinilor terorizați de ei, au fost goniți de Poliția Locală, dar gunoaiele au revenit.

De altfel, locatarii din blocurile din împrejurimi, de pe strada Solidarității, strada Dreptății, aleea Berzei se plâng de ani de zile de starea jalnică în care este acel teren liber, ce ar putea fi amenajat de autoritățile locale în parc, terenuri de sport, orice. Au ajuns chiar să-și dorească să se construiască ceva acolo, decât să fie groapă de gunoi.

"Mai bine se construiește un bloc și am scăpat de mizerie!"

"Ne chinuim de ani de zile așa și nu înțelegem de ce nu se face aici un parc, un loc de joacă, terenuri de fotbal, pentru copiii din zonă. Sunt foarte multe blocuri de jur împrejur, sunt sute, poate mii de copii care nu au unde să bată o minge și pentru care ar fi nemaipomenit să aibă un astfel de loc lângă casă. Nici măcar nu este nevoie de o investiție prea mare. Totul este să se vrea", ne-a povestit un locatar din zonă.

Unii vecini cred că există interese în ce privește terenul respectiv, pentru că altfel nu ar fi zăcut neîngrijit.

"Mai bine îl ia cineva, trântește un bloc și, asta e, am scăpat de mizerie. Măcar o să arate mai civilizat. Nu o să mai fie gunoaie și nici țigani care să zgârmăne tot timpul în ele. Nu ne vom mai uita pe geamuri la bălării arse de soare și gunoaie menajere întinse de câini pe tot câmpul", este de părere un alt vecin.

Autoritățile locale au mai curățat zona de-a lungul timpului, dar gunoaiele, romii și câinii au reapărut. Vecinii sunt de acord să pună și ei umărul la treabă, dar vor să li se promită că se va schimba ceva și că acolo se va face, în sfârșit, un parc și un loc de joacă.

"Suntem îndemnați să ieșim la curățenie, în jurul blocurilor și al caselor. Dar ce folos să muncim dacă alții vin noaptea și aruncă gunoaiele, răstoarnă căruțe cu moloz și alte mizerii. Trebuie împrejmuită zona, să se pună pază, să se bucure și locuitorii din acest cartier de un loc frumos", a mai spus un locatar dintr-un bloc de pe strada Solidarității.

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Alex
9 octombrie 2015
Pretentiosi

Acolo vor creste niste blocuri!

Ai gresit
9 octombrie 2015
Draga Alex

Nu se mai spune "bloc/blocuri".Asta e un cuvant inventat de comunisti,de exemplu "blocuri comuniste".Huooo...Ceausescu ! Corect se spune "accent vertical/accente verticale".(vezi Dictionarul Pesede-Fagadau/Editie 2015).

Răspuns la: Pretentiosi
Adăugat de : Alex, 9 octombrie 2015
Acolo vor creste niste blocuri!
Mos Ion
9 octombrie 2015
Asta inseamna ca nu a trecut Mazare niciodata pe acolo !

Pana acum ar fi fost '' retrocedat '' terenul respectiv !

vali
10 octombrie 2015
zona din inel 2

Toti vor parcuri dar la locuri de parcare nu se gindesc ?

alin
10 octombrie 2015
zona inel 2

Parcari asa se vor incasa si bani la buget!

Dan
10 octombrie 2015
Ai gresit

Vali,avem prea multe parcuri cumva?

nik
10 octombrie 2015
Mistocariiiiiiii

O sa se faca vile sa stea hotiii care ne au furat ca oprescu (spaga 25.000€)bani nemunciti.rusine

N
10 octombrie 2015
Parcari

In inel 2 sa se faca in jurul fiecarui bloc parcari ptr fiecare proprietar de ap.care detine auto sa putem merge pe trotuare cu copiii

gabriela
11 octombrie 2015
Constănțenii din cartierul Inel 2 vor parc în loc de bălării și gunoaie

mai bine parcare !!!!!!!! dar degeaba vorbim noi ca tot ce vor ei fac... probabil nu a fost negociata bine spaga ptr atribuirea terenului , de-aia e inca parloaga..... am mancat rosii pe vremea cand erau gradini, am batut mingea pe maidanul ala ,si ne bucuram de meciurile de fotbal....CE VREMURI !!!!!

Constanțean
7 decembrie 2015
Ne invârtim in loc

Nu era normal ca Primăria să facă un parc nou in zona Inel 2 decât să refacă parcul de la Primărie ? Cei de la margine nu merită un parc ? Ei nu votează? Ei nu plătesc taxe ? De ce nu fac un parc in Inel 2 cu fonduri europene? Spațiul verde de la Perla, Mamaia, a dispărut. La fel si cel de la Cazino, Mamaia. E tragic ce se intâmplă. Bine că s-a mărit plaja. Atât a mai râmas.

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2687 secunde