Contribuțiile la asigurările sociale ar putea fi reduse anul acesta

113
Contribuțiile la asigurările sociale ar putea fi reduse anul acesta - reducereacontributiilorsociale-1394558783.jpg

Articole de la același autor

Reducerea contribuțiilor de asigurări sociale (CAS) ar putea fi posibilă încă de anul acesta, din luna iulie. Acest lucru a fost anunțat de către noul ministru al Finanțelor, Ioana Petrescu. Potrivit acesteia, în cazul în care spațiul fiscal nu va permite, se va amâna reducerea pentru începutul anului viitor. 
"Sunt o mare susținătoare a măsurii de reducere a CAS, am discutat cu specialiștii și încercăm să găsim metode. Sper că anul acesta, dacă nu, poate la începutul anului viitor, să-l punem direct în Codul Fiscal, să apară de la 1 ianuarie, dar sper că din iulie", a spus noul ministru al Finanțelor. 
Reducerea CAS cu cinci puncte la angajator "în măsura în care cadrul fiscal - bugetar va permite" este menționată în noul program al Guvernului. 
Ministrul a mai adăugat că are ca obiective lansarea unui sondaj sau unui audit privind problemele la plata taxelor din punctul de vedere al contribuabilului, pentru a încuraja conformarea voluntară, un dialog mai bun cu mediul de afaceri și sindicatele, inclusiv legat de "ce anumite informații trebuie date presei", și plafonarea plăților în numerar. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 18 Noiembrie 2013
Stire din Economie : Calendarul fiscal al lunii noiembrie
Vineri, 04 Octombrie 2013
Stire din Economie : Reformă fiscală cu pipeta
Pagina a fost generata in 0.5868 secunde