Controale DSV pentru depistarea substanțelor psihoactive, în produsele alimentare

372
Controale DSV pentru depistarea substanțelor psihoactive, în produsele alimentare - x-controale-1698756094.jpg

Articole de la același autor

Direcția Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța se implică în lupta împotriva drogurilor, prin intermediul controalelor tematice pe care le desfășoară, în această perioadă. Acestea au ca scop depistarea utilizării ilegale a substanțelor psihoactive, psihotrope și stupefiante, în produsele alimentare de origine non-animală. Verificările sunt incluse în cadrul unei campanii demarate la nivel național, care vizează utilizarea sau comercializarea ilegală de substanțe psihoactive, phihotrope și stupefiante în produsele amintite.

În principiu, acestea importatorii și cei care depozitează semințe de cânepă utilizate pentru industria alimentară, procesatorii și comercianții de semințe de cânepă și de mac, produse derivate din acestea sau care conțin semințe de cânepă și de mac, care ar putea utiliza sau comercializa ilegal substanțe psihoactive, psihotrope si stupefiante în produse alimentare de origine non-animală.

Potrivit legii, prezența tetrahidrocanabinolului și a alcaloizilor de mac este permisă numai în anumite limite, așa cum acestea sunt reglementate la nivelul UE, în cadrul legislației privind contaminanții.

De asemenea, vor fi controlate depozite alimentare pentru produse de acest tip, unități de fabricare și obținere a uleiurilor vegetale, a produselor de morărit, a produselor făinoase și de brutărie, a produselor de cofetărie și patiserie, unități de fabricare a ciocolatei și produselor zaharoase, alte unități care ar putea utiliza/comercializa ilegal substanțe psihoactive, psihotrope si stupefiante în anumite produse.

Dacă există suspiciunea că în anumite produse alimentare, cum ar fi: ciocolată, biscuiți, batoane din cereale, jeleuri, drajeuri, gumă de mestecat, energizante, bere, ar conține substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, substanțe psihotrope sau stupefiante, contrar legislației in vigoare, se vor preleva probe din aceste produse.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.567 secunde