Cum poate fi reactivat Echipajul de Intervenție și Salvare a Animalelor Sălbatice aflate în Dificultate

252
Cum poate fi reactivat Echipajul de Intervenție și Salvare a Animalelor Sălbatice aflate în Dificultate - interventiepelicanseopmm-1347299392.jpg

Societatea de Explorări Oceanografice și Protecție a Mediului Marin "Oceanic Club" se gândește să reactiveze Echipajul de Intervenție și Salvare a Animalelor Sălbatice aflate în Dificultate. Acesta fusese suspendat temporar în toamna anului trecut, din lipsă de fonduri.

Echipajul a fost luat cu asalt de apeluri, astfel încât bugetul propus inițial de 7.000 - 8.000 de lei pe an, a fost depășit de trei ori în numai cinci luni de activitate. Pentru că nu au mai existat fonduri și nici nu s-au identificat resurse suplimentare, toți banii provenind integral de la membrii organizației, s-a luat decizia suspendării temporare a activității. Nici până în ziua de azi nu s-au găsit sponsori dispuși să ofere sprijin pentru salvarea animalelor sălbatice aflate în dificultate. De asemenea, nicio instituție a statului nu a găsit soluții pentru a finanța programul. "Pentru a repune în activitate, în condiții de normalitate, Echipajul de Intervenție și Salvare a Animalelor Sălbatice aflate în Dificultate, care a funcționat în cadrul organizației noastre este necesar un buget de 140.000 euro pentru dotarea corespunzătoare și de un buget anual de 30.000 euro pentru funcționare continuă fără sincope. Deși s-a împlinit un an de când am suspendat activitatea, apelurile au continuat să curgă", a precizat președintele S.E.O.P.M.M., biologul Răzvan Popescu Mirceni.
Pe parcursul celor cinci luni, cât a activat, echipajul a intervenit în 408 cazuri: 371 de pescăruși, doi arici, opt țestoase dobrogene, trei berze, trei șorecari comuni, un vânturel, trei pui de marsuin eșuați, un stârc pitic, șapte cormorani mari, un pelican comun, o pereche de rață cu cap verde și patru pui, un pui de lăcar și un pui de cuc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 Decembrie 2011
Stire din Social : Cine ne ucide delfinii
Pagina a fost generata in 0.4318 secunde