Cum se acordă despăgubirile pentru cei care au asigurate locuințele

249
Cum se acordă despăgubirile pentru cei care au asigurate locuințele - cumseacorda-1453141991.jpg

Articole de la același autor

Persoanele care au încheiat atât polița obligatorie, cât și polița facultativă pot primi despăgubiri în baza ambelor asigurări, după cum prevede Legea nr. 260/2008.

Mai precis, compensațiile se acordă mai întâi în baza poliței PAD și, dacă suma datorată rămâne neacoperită, restul de bani vor veni în baza poliței facultative. În cazul în care o persoană are atât un contract de asigurare obligatorie, cât și unul de asigurare facultativă, plata despăgubirilor se face mai întâi în baza contractului de asigurare obligatorie, urmând ca pentru restul de despăgubire neacoperit plata să se facă în baza contractului de asigurare facultativă, se precizează în actul normativ menționat.

Atunci când se stabilește rata asigurării facultative, valoarea asigurată luată în calcul este diferența dintre valoarea totală a locuinței și valoarea asigurată luată în calcul la stabilirea ratei asigurării obligatorii.

Atenție! Persoanele care refuză să încheie o poliță de asigurare n-au cum să beneficieze de nicio despăgubire pentru daunele produse locuințelor. Acestea sunt nevoite să suporte pagubele din propriile fonduri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Miercuri, 27 August 2014
Stire din Cetățenești : Forme de asigurare  a locuinței
Pagina a fost generata in 1.2548 secunde