Federaţia Sanitas se pregăteşte de grevă generală. Ce revendicări au sindicaliştii

102
Federaţia Sanitas se pregăteşte de grevă generală. Ce revendicări au sindicaliştii - x-pregatiri-grevajpg-2-1683899919.jpeg

Articole de la același autor

Consiliul Național al Federației Sanitas, întrunit în şedinţă extraordinară, săptămâna aceasta, a analizat situația angajaților din Sănătate și Asistență socială, în contextul în care actuala guvernare, spun sindicaliştii, continuă să nu îşi onoreze angajamentele asumate și să tergiverseze adoptarea unor soluții satisfăcătoare pentru salariații membri de sindicat.

În aceste condiții, s-a decis declanșarea acțiunilor de protest în perioada imediat următoare, după cum urmează: 15 mai 2023, se dă startul strângerii de semnături de la membrii de sindicat Sanitas pentru parcurgerea procedurilor legale pentru declanșarea grevei generale în cele două sisteme. Apoi, pe 23 mai va fi pichetat Ministerului Sănătății, pe 8 iunie va avea loc o grevă de avertisment cu întreruperea activității în intervalul orar 9.00 - 11.00, iar pe 15 iunie va fi declanșată greva generală.

Revendicările Federației Sanitas se referă la modificarea proiectului de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, astfel încât să se poată continua angajările în Sănătate și Asistență socială, iar bugetele instituțiilor din cele două sisteme să nu fie afectate. De asemenea, se solicită calcularea tuturor sporurilor prin raportare la salariul aflat în plată, calcularea tarifului orar pentru gărzi prin raportare la salariul aflat în plată, finanțarea corectă și suficientă a instituțiilor din Sănătate și Asistență Socială etc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5705 secunde