Sindicatele din Educaţie anunţă grevă generală! Pe 25 şi 26 aprilie vor picheta sediul Guvernului

270
1
Sindicatele din Educaţie anunţă grevă generală! Pe 25 şi 26 aprilie vor picheta sediul Guvernului - 62341649-1682153552.jpg

Articole de la același autor

Sindicatele din Educaţie au demarat strângerea de semnături în vederea declanşării grevei generale, având în vedere că solicitările lor au rămas fără rezolvare, iar Executivul intenţionează să ia decizii cu impact negativ suplimentar pentru angajaţii din învăţământ.

Conform unui comunicat citat de Agerpres, până la momentul declanşării grevei generale, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia Sindicatelor din Educaţie (FSE) "Spiru Haret" şi Federaţia Naţională Sindicală (FNS) "Alma Mater" vor picheta, din nou, sediul Guvernului în zilele de 25 şi 26 aprilie, iar în data de 10 mai vor organiza un marş de protest la care sunt aşteptaţi peste 15.000 de membri de sindicat.



Potrivit sindicaliştilor din Educaţie, intenţiile Executivului sunt de a plafona cheltuielile de personal la nivelul anului 2022, imposibil de realizat în sistemul de învăţământ, deoarece salariile cadrelor didactice se majorează odată cu trecerea la un grad didactic superior/ o nouă tranşă de vechime, dar şi de a bloca atingerea de către personalul didactic auxiliar şi nedidactic a salariilor de bază din Legea 153/2017, contrar promisiunii făcute de preşedinţii PSD şi PNL în urmă cu două săptămâni.

De asemenea, sindicaliştii susţin că noile decizii ale Executivului ar accentua deficitul de personal prin: interdicţia cumulului pensiei cu salariul şi prin blocarea organizării concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante, inclusiv a activităţilor de formare profesională, esenţiale în dezvoltarea carierei didactice.



Comentează știrea

Tot Ei
22 aprilie 2023
Numai ei

Pentru legile proaste din "invatamantul lor" de prostit generațiile viitoare (cele de acum sunt deja prostite-postanace) nu ies în strada!!!???!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5597 secunde