Furnizorii de telefonie, obligați să ofere abonamente speciale pentru surdo-muți

2414
Furnizorii de telefonie,  obligați să ofere abonamente speciale pentru surdo-muți - furnizoriidetelefonie-1416328032.jpg

Articole de la același autor

Persoanele cu dizabilități ar putea beneficia de oferte special adaptate nevoilor lor pentru serviciile de telefonie și internet, conform unui proiect lansat în dezbatere publică de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

"ANCOM a inițiat proiectul de decizie supus consultării publice în urma constatării faptului că ofertele furnizorilor de servicii de comu-nicații electronice, deși diversificate din punct de vedere al planurilor tarifare, nu răspund în totalitate nevoilor specifice ale persoanelor cu dizabilități. De exemplu, utilizatorii de telefonie mobilă cu dizabilități auditive sau de vorbire folosesc în special SMS-uri și internet pe mobil, celelalte beneficii incluse în pachetele tarifare, constând în apeluri telefonice, neputând fi utilizate de către aceștia", este precizat într-un comunicat de presă al ANCOM.

În România, în prezent sunt înregistrate peste 700.000 de persoane cu handicap, conform informațiilor oferite de Ministerul Muncii. Potrivit proiectului de decizie, utilizatorii cu dizabilități auditive și/sau de vorbire ar putea beneficia de pachete care să conțină cel puțin: trafic nelimitat la internet fix - la un tarif de cel mult 7 euro/lună (inclusiv TVA); număr nelimitat de SMS-uri în rețea și 150 de SMS-uri naționale - la un tarif de cel mult 4 euro/lună (inclusiv TVA) - și, la cerere, trafic de internet mobil de minimum 300 MB - la un tarif de cel mult 2 euro/lună (inclusiv TVA).

Pentru a putea beneficia de ofertele speciale, utilizatorii vor fi nevoiți să pună la dispoziția furnizorilor copii ale certificatului de încadrare în gradul și tipul de handicap. Pachetele minime de servicii vor fi puse la dispoziția utilizatorilor cu dizabilități în termen de șase luni de la intrarea în vigoare a noilor reguli, potrivit proiectului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6605 secunde