Garda de Mediu Constanța a aplicat amenzi de peste 1.000.000 de lei în septembrie

310
Garda de Mediu Constanța a aplicat amenzi de peste 1.000.000 de lei în septembrie - raport-de-activitate-1697623873.jpg

Articole de la același autor

Garda de Mediu Constanța a făcut public raportul de activitate al instituției pentru luna septembrie. Pe parcursul perioadei menționate, inspectorii de Mediu au efectuat 197 acțiuni de inspecție și control, din care opt controale planificate și 189 inspecții neplanificate. De asemenea, au fost aplicate 41 sancțiuni contravenționale principale, din care 9 avertismente și 32 amenzi în valoare totală de 1.013.000 lei.

Tot în perioada de referință, inspectorii de Mediu din Constanța au demarat un control tematic planificat pentru verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale (conform PNGD) și a stării de salubrizare a localităților. Astfel, s-au realizat controale la Cogealac, Cerchezu, Dumbrăveni, Chirnogeni și Mihail Kogălniceanu, fiind aplicate 6 amenzi în valoare de 155.000 lei și trei avertismente. Totodată, s-au desfășurat activități de inspecție și control la stații de distribuție carburanți, în baza circularei Comisariatului General privind efectuarea de controale neplanificate la stațiile de distribuție carburant, gaz petrolier lichefiat și gaz natural comprimat. Au fost realizate 94 controale la operatori economici din județul Constanța, fiind aplicate 7 amenzi pentru lipsa autorizației de mediu și 8 sancțiuni contravenționale pentru neafișarea pictogramelor de pericol, în valoare totală de 430.000 lei.

Au fost demarate controale și pentru verificarea legalității operațiunilor derulate de persoanele juridice care comercializează și utilizează substanțe care epuizează stratul de ozon sau gaze fluorurate cu efect de seră, aplicându-se o amendă în valoare de 15.000 lei. S-au efectuat, în același timp, 42 de acțiuni de inspecție și control privind transferul deșeurilor și mărfurilor/bunurilor second-hand, în punctele de trecere a frontierei Constanța Nord și Constanța Sud. Pe 16 septembrie, Garda de Mediu Constanța a desfășurat o acțiune de ecologizare a parcului și lacului Tăbăcărie, cu sprijinul Asociației Act for Tomorrow. De asemenea, alături de Let`Do It România, s-a participat la acțiunea de ecologizare din parcul Universității Ovidius Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5231 secunde