Garda de Mediu, cu ochii pe cei care încalcă legislația în domeniu. Cine a fost amendat

216
Garda de Mediu, cu ochii pe cei care încalcă legislația în domeniu. Cine a fost amendat - fond-garda-de-mediu-raport-1681056544.jpeg

Articole de la același autor

Garda de Mediu Constanța a publicat, recent, raportul de activitate al instituției pentru luna martie. Conform raportului, instituția are, pe luna trecută, un total de 176 de acțiuni de inspecție și control realizate. Dintre acestea, 13 au fost controale planificate și 163 inspecții neplanificate. În urma acestor verificări, inspectorii Gărzii de Mediu au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, una a fost avertisment și 19 amenzi, în valoare totală de 580.000 lei.

Tot în luna martie, Primăria Municipiului Constanța a fost amendată cu 10.000 lei pentru neasigurarea integrității spațiilor verzi aflate în administrare, în urma unor controale întreprinse de Garda de Mediu Constanța. Urmare a acestor controale, inspectorii au sesizat faptul că au fost tăiați 19 tei de pe fâșia plantată din bulevardul Ferdinand. Nu există, însă, documente care să justifice tăierea arborilor sănătoși.

În cazul societăților incluse în Planul anual de controale, inspectorii Gărzii de Mediu Constanța au efectuat un număr de 9 controale planificate. În cadrul acestor verificări, au fost controlate patru amplasamente în care se exploatează instalații clasificate SEVESO, unde sunt implicate substanțe periculoase și care prezintă pericol de accident major.

De asemenea, în cazul amplasamentelor unde s-au identificat depozitări ilegale de deșeuri, inspectorii Gărzii de Mediu au întreprins controale în următoarele localități: Mereni, Amzacea, Ciocârlia, Ovidiu, Cernavodă, Nicolae Bălcescu. Prin urmare, s-au aplicat cinci sancțiuni contravenționale în valoare totală de 90.000 lei și s-au stabilit măsuri cu termen de maxim o lună pentru eliminarea deșeurilor și salubrizarea amplasamentelor.

În urma unor petiții referitoare la gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor și a verificărilor efectuate cu privire la aspectele sesizate, o societate din Constanța și una din Portul Constanța Sud au primit câte o amendă în valoare de 60.000 lei, conform OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor.

Acțiuni educative pe tema protejării mediului înconjurător

Tot în luna martie, comisarii Gărzii de Mediu Constanța au desfășurat întâlniri educative cu elevi ai Școlii Gimnaziale din comuna Lumina, ai Liceului Lucian Blaga Constanța și ai Școlii Gimnaziale nr.33 Anghel Saligny Constanța, în cadrul proiectului „Săptămâna Verde”. De asemenea, au participat și la acțiunea intitulată “O plajă curată –responsabilitatea noastră”. Cu prilejul acestui proiect, s-au desfășurat activități de ecologizare în zona plajei Modern, împreună cu elevii Seminarului Teologic Ortodox Sf.Cuvios Dionisie Exiguul și elevi ai Școlii Gimnaziale nr.16 Constanța.

În perioada următoare se vor organiza inspecţii planificate și neplanificate conform Planului de activitate și tematicelor dispuse de Comisariatul General. Se va urmări, totodată, modul de realizare a măsurilor stabilite prin actele de control încheiate anterior.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3562 secunde