O tânără de 17 ani are nevoie de ajutor! Are o boală rară rezistentă la tratament

538
Preotul Jean Ion, de la Parohia „Sfântul Vasile” din Constanţa face apel către enoriaşi, să ajute o tânără în vârstă de 17 ani, elevă la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, pe care o descrie ca fiind o adolescentă deosebită şi extrem de conştiincioasă. Ba, mai mult decât atât, pe tot parcursul Şcolii de Vară, din perioada 2 - 29 august, fata i-a fost voluntar de nădejde în activităţile cu copiii. Povestea ei este următoarea: după tot soiul de investigaţii în Constanţa, Bucureşti, Iaşi şi Oradea, Maria Riana Denisa Constantinescu a fost diagnosticată cu epilepsie focală structurală rezistentă la tratament.

Ce înseamnă epilepsia focală? Boala implică pierderea cunoştinţei şi, în general, apare fără nici o avertizare. Astfel, în timpul unei crize, este posibilă pierderea controlului asupra vezicii urinare sau a intestinelor, convulsii, etc. În majoritatea cazurilor, persoanele nu îşi amintesc ce s-a întâmplat în acest interval.

„Când Maria are o criză, uită unde este, cine este şi de unde vine, din cauza aceasta ea trebuie să fie tot timpul însoţită, deoarece, oricând poate avea un astfel de episod, iar acesta poate fi periculos pentru ea şi poate avea un final tragic. Ea îşi doreşte să facă lucruri normale ca şi noi toţi. Îşi doreşte sa meargă la liceu, îşi doreşte să se plimbe cu prietenele ei, să meargă în parc sau pe malul mării, să mănânce o îngheţată cu prietena ei cea mai bună şi cel mai mult îşi doreşte să îşi îndeplinească visul, acela de a deveni arhitect. Din păcate, lucrurile acestea nu le poate face din cauza crizelor epileptice pe care le face”, a declarat preotul.

De precizat că ea face parte dintr-o familie modestă, mama ei câştigă 1.700 de lei pe lună, iar tatăl este bolnav de cancer. Maria are nevoie de o operaţie, în valoare de 20.000 euro, care include electrozi implantabili, care se va face în data de 20 septembrie, la o clinică particulară din Bucureşti.

Dacă o puteţi ajuta pe pe Maria Riana Denisa, puteţi dona în contul deschis la Banca Transilvania pe numele Maria Riana Denisa Constantinescu- cont lei: RO43BTRLRONCRT0615201401

sau cont euro RO90BTRLEURCRT0615201401.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4139 secunde