Observatorul Astronomic din cadrul CMSN, singurul din România amplasat la nivelul mării

572
Observatorul Astronomic din cadrul CMSN, singurul din România amplasat la nivelul mării - observator-1661347923.jpg

Articole recomandate

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța adăpostește, alături de de Delfinariu și Microrezervație și un colț în care pasionații de cer, sau doar curioșii, pot face o scurtă incursiune printre planete și galaxii. De la proiecțiile din Planetariu pot merge apoi în Observatorul Astronomic pentru a vedea cu ochii lor secretele ce le ascunde spațiul.

Înființat în anul 1970, Observatorul Astronomic din cadrul CMSN Constanța a a fost conceput ca o extensie a Planetariului aflat la mică distanță. A fost „vedeta“ din seara Perseidelor, când sute de persoane au stat la rând pentru a urmări prin telescop stelele căzătoare.

„Acesta este singurul observator amplasat la nivelul mării. La început, spațiul care împrejmuia Observatorul nu era atât de plin de vegetație, iar pe bulevard luminile nu erau din abundență ca acum. Știu că niciodată circumstanțele nu sunt nefavorabile. Dacă ceva se diminuează, cu siguranță trebuie să crească altceva, să fie mai accentuate. Și atuncea, mi-am zis: trebuie să știm să punem în valoare cerul, în condițiile pe care noi le avem, așa încât, observatorul de aici din Constanța, rămâne o garanție pentru fiecare dintre cei care doresc să vină să învețe cerul alături de noi, indiferent care ar fi circumstanțele.

Se pot observa în continuare de aici și stele, se pot face identificări de constelații, se pot observa planete, nebuloase și chiar galaxii“ a precizat Simona Dobre, muzeograf în cadrul Planetariului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4563 secunde