Complexul Muzeal de Științe ale Naturii va deveni o pepinieră pentru speciile din Dobrogea

458
Complexul Muzeal de Științe ale Naturii va deveni o pepinieră pentru speciile din Dobrogea - complexmuzeal-1661253416.jpg

Articole recomandate

Consiliul Județean Constanța a inițiat proiectul de „Conservare, protejare și punere în valoare a biodiversității în cadrul Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța“. Astfel, CMSN va deveni o pepinieră pentru speciile din Dobrogea, în special pentru cele aflate în pericol.

Prin acest proiect, CJC urmărește conservarea, protejarea și punerea în valoare a biodiversității, prin amenajarea unui parc dendrologic și a unei zone lacustre în cadrul Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța.

„Avem un proiect care se numește „Dobrogea sălbatică“, un proiect de biodiversitate. Scopul acestui proiect este educația bio specifică Dobrogei. Asta înseamnă că vom încerca pe măsura timpului să păstrăm, să rezervăm și să îmbunătățim fauna și flora specific dobrogeană. De asemenea, vrem ca acest Complex Muzeal de Științe ale Naturii să devină un fel de bancă de stocare a animalelor, păsărilor, reptilelor, florei întregii Dobrogei. În momentul în care sesizăm sau suntem anunțați că într-un anumit colț al Dobrogei există pericolul extincției unei specii sau dispariției unor arbori, plante, indiferent de natura lor, atunci noi să putem ajuta la reîmpădurire, la repopulare“ a precizat directorul CMSN Constanța, Iulian Călin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3939 secunde