Show spectaculos la Constanţa. "Delfinii au avut demonstraţii excepţionale, cum nu am mai văzut nicăieri în Europa"

1246
1

Articole de la același autor

Aglomeraţie mare în cursul zilei de ieri, 22 iunie, la Delfinariul Constanţa. Sute de persoane au aşteptat cu nerăbdare să participe la demonstraţia oferită de prietenoasele mamifere marine. La doar câteva minute trecute de ora 11.00, aşteptarea a luat sfârşit, reprezentaţia cu cei şase delfini jucăuși şi cei doi lei de mare fiind cu adevărat impresionantă, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari.





Deşi are o capacitate de 1.300 de locuri, sala ce înconjoară bazinul a devenit neîncăpătoare. Cum spuneam, sute de copilaşi, unii proveniţi din centrele de plasament, unii din Ucraina şi mulţi alţi micuţi dornici de distracţie, au format cozi imense în faţa instituţiei, dar totul a meritat, întrucât delfinii, dar şi leii de mare au făcut echipă bună împreună şi le-au oferit celor prezenţi un show extraordinar, care a adus ropote de aplauze şi numai cuvinte de laudă şi apreciere.



Demonstraţia a fost deschisă de doi lei de mare, aduşi în urmă cu aproximativ o lună din Ucraina. Ei s-au jucat precum doi copii, au făcut tumbe, i-au salutat politicos pe cei aflaţi în sală, ridicând tacticos în sus codiţele negre şi lucioase.



Până ce au terminat show-ul leii de mare, delfinii s-au zbenguit prin bazin, în aşteptarea instrucţiunilor antrenorilor lor, cei români şi cei sosiţi din Ucraina. De data aceasta, însă, prestaţia lui Ni Ni şi Chen Chen a fost completată de spectaculozitatea numerelor oferite de delfinii din Ucraina. Astfel, Maya, Kiki, Marucya, Veterok, Chen Chen şi Nini au format o bună echipă şi au făcut tot posibilul să îşi armonizeze exerciţiile.



Potrivit directorului Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Iulian Călin, prima demonstraţie a spectacolului pe care delfinii aduşi din Ucraina şi cei Constanţa au prezentat-o a fost, în mare parte, gratuită. Asta în condiţiile în care la Delfinariu au fost aduşi mulţi copii din centrele de plasament din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGAPSC) Constanţa. De asemenea, la demonstraţie au participat reprezentanţi ai minorităţilor din judeţul nostru. „Ne-am dorit să adunăm cât mai multe persoane care, în mod normal, nu îşi permit să vadă o demonstraţie la Delfinariu”, a subliniat directorul instituţiei. Managerul a adăugat că spectacolul de ieri va putea fi urmărit şi de turişti în acest sezon estival. Cum au reuşit cei şase delfini să se armonizeze atât de bine, în condițiile în care au început acomodarea în acelaşi bazin abia joia trecută? „Ei au stat împreună timp de două nopţi şi trei zile, timp în care s-au acomodat unii cu alţii. Apoi, de vineri, antrenorii au putut să prezinte un exerciţiu comun, l-am mai perfecţionat şi duminică am început antrenamentele cu public. Astăzi a fost prima demonstraţie a exerciţiului complet, aşa cum îl vom prezenta pentru o anumită perioadă, şi vă asigurăm că vom mai veni în faţa publicului şi cu surprize”, a precizat Iulian Călin.



Cert este că evoluţia mamiferelor este mai mult decât spectaculoasă: salturi extraordinare, efectuate până la circa doi metri şi jumătate deasupra apei, dansuri executate împreună cu instructorii lor, pe diferite melodii de top. Bineînţeles, nu au lipsit jocurile cu mingea şi chiar pictura, unul dintre delfini creionând cu botul steagul României, cu pensula, în roşu, galben şi albastru.



Prezent în această zi la Delfinariu, reprezentantul reţelei de delfinarii „Nemo”, Adrian Focşa, ne-a povestit cum au ajuns, efectiv, delfinii din Ucraina, la Constanţa. „Pur şi simplu, a fost o operaţiune de salvare a lor, pentru că, atunci când a început să fie bombardat Harkovul, am venit cu solicitare la domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, şi l-am rugat să ne pună la dispoziţie un spaţiu, să fim feriţi de bombe. El ne-a primit cu braţele deschise, ne-a oferit spaţiul necesar şi aşa a apărut o familie, formată atât din delfini, cât şi din antrenorii noştri. Ce au reuşit aceşti delfini să facă sunt nişte demonstraţii excepţionale, cum nu am mai văzut nicăieri în Europa”, a spus el.



Pentru cei interesaţi, trupa de delfini va prezenta de acum înainte câte trei demonstraţii pe zi, de luni până vineri, şi câte patru sâmbăta şi duminica.



Comentează știrea

Păi da
23 iunie 2022
La muncă!

Trebuie și ei sa-si câștige peștele cinstit! Spre deosebire de restul ucrainenilor, care nu se înghesuie la muncă la fel ca la ajutoare.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4534 secunde