Acvariul din Constanța a adunat peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine

923
Acvariul din Constanța a adunat peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine - acvariu-1662114871.jpg

Articole recomandate

Una dintre secțiile Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, este Acavariul ce este amplasat pe malul Mării Negre, pe faleza impunătorului Cazino. Acest loc, unic în orașul de la malul Mării ca tematică, este luat cu asalt, mai ales în sezonul estival, de către turiștii dornici să admire speciile de pești. Constănțenii vizitează acest loc, împreună cu copilașii, și în extrasezon.

Acest spațiu este destinat prezentării expoziției permanente de faună și floră acvatică, dar și unor expoziții temporare cu diverse tematici, legate de biologie, ecologie acvatică și pescuit marin.

„Diversitatea biologică a Acvariului este foarte mare. Sunt în jur 100 de specii, peste 800 de exemplare. Bineînțeles că numărul este în creștere, pentru că încercăm să achiziționăm exemplare noi de pești, în specialm tropicali, dar și prin reproduceri proprii. Venim în întâmpinarea vizitatorilor și cu o diversitate coloristică”, au transmis reprezentanții Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.

Acvariul din Constanța a adunat peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine, care aparțin unor zone geografice diverse. Ținând cont de criteriile ecologice, biogeografice și taxonomice, acesta este structurat în trei secții: Marina, Dulcicola și Pești Exotici. Secția Marina este cea mai mare și mai reprezentativă a Acvariului și adăpostește specii de pești și nevertebrate întâlnite în Marea Neagră și migratori din Marea Mediterană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7739 secunde