Organizația "Salvați Copiii România" cere integrarea educaţională a copiilor din Ucraina

3039
Organizația
În Polonia 56% dintre copiii ucraineni nu studiau în școlile poloneze, la finalul ultimului an școlar, în timp ce în România, procentul copiilor ucraineni care studiază în școlile românești se situa sub 10%.

Acesta este motivul pentru care Organizația „Salvați Copiii” se alătură celor 27 de organizații umanitare, de protejare a drepturilor omului și de protejare a drepturilor refugiaților care salută decizia Consiliului pentru Justiție și Afaceri Interne al Uniunii Europene. Aceasta are în vedere extinderea Directivei privind Protecția Temporară pentru persoanele care se refugiază din Ucraina, până la 4 martie 2025. Ca urmare, susţin reprezentanţii „Salvaţi Copiii”, acesta este un pas pozitiv, care permite asigurarea condițiilor de viață pentru cei dislocați de război, dându-le posibilitatea de a-și reconstrui viețile, prin garantarea accesului egal la serviciile esențiale de sănătate, educație, precum și a dreptului la muncă.

Concret, organizațiile solicită Uniunii Europene și statelor membre să lucreze împreună pentru a se asigura că aceste drepturi sunt puse în practică. De exemplu, un număr îngrijorător de copii din Ucraina care s-au refugiat în țările vecine nu sunt incluși în sistemul de educație. Organizațiile semnatare subliniază nevoia unor politici de protecție a refugiaților ucraineni pe termen lung și solicită statelor membre identificarea unor soluții sustenabile.

În acelaşi timp, se solicită instituțiilor UE să abordeze acest pact, recunoscând drepturile refugiaților la solidaritate, protecție și îngrijire, indiferent de țara de origine. În prezent, Organizația „Salvați Copiii” este alături de refugiații ucraineni, evaluează constant nevoile și oferă asistență umanitară și suport pentru acces la servicii de educație și sănătate, după caz, la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina și Republica Moldova, în Centrele de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil ale Inspectoratului General pentru Imigrări, în taberele de refugiați coordonate de IGSU, în punctele de staționare, precum și în comunități rurale și urbane în care copiii refugiați și familiile lor locuiesc. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2874 secunde