Perioada reducerilor aduce noi locuri de muncă. Peste 30.000 de joburi, postate într-o lună

57
Perioada reducerilor aduce noi locuri de muncă. Peste 30.000 de joburi, postate într-o lună - locuri-de-munca-1700658195.jpg

Articole de la același autor

De la începutul lunii octombrie și până în prezent, au fost postate aproape 34.000 de joburi la nivel național. Numărul este în creștere cu peste 20% față de luna septembrie. În perioada campaniilor de Black Friday, domeniile în care se observă cea mai mare evoluție a angajărilor sunt retail, transport / logistică (domeniu care include și business-urile de curierat) și call-center.

Prin urmare, numărul de locuri de muncă disponibile în transport / logistică a fost, în luna octombrie, cu 40% mai mare decât în septembrie, în timp ce pentru retail și call-center evoluția a fost de 15%, respectiv 18%. Cel mai mult se caută curieri, lucrători comerciali, lucrători în depozite și operatori call-center. A venit perioada reducerilor, cu vârfuri în zonele de consum în care retailerii, fashion retailerii sau jucătorii din e-commerce au volume mari de vânzări. Prin urmare, sunt mai mulți oameni în prima linie, în departamentele de vânzări, dar și în sectoarele adiacente – livrări, curierat, suport tehnic pentru clienți. Este o perioadă foarte aglomerată pentru industriile implicate, care creează în fiecare an portițe importante de oportunități pentru candidații aflați în căutarea unui loc de muncă.

În acest moment, pe platforma de recrutare eJobs.ro sunt disponibile 1.100 de joburi de curier, 3.700 de joburi de operator call-center, 3.300 de locuri de muncă pentru lucrători comerciali și 3.700 pentru lucrători în depozit. Numărul de aplicări atrase de ofertele disponibile în aceste domenii au depășit pragul de 630.000. Aproape 380.000 de aplicări au mers către locurile de muncă din retail, 160.000 către cele din call-centere și 90.000 către angajatorii din transport și curierat. Cea mai mare parte a aplicărilor pentru aceste domenii aparține candidaților entry-level, cu maximum doi ani de experiență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4041 secunde