Plata taxelor şi impozitelor locale, condiţie pentru a beneficia de tichetele valorice Respect

517
Plata taxelor şi impozitelor locale, condiţie pentru a beneficia de tichetele valorice Respect - fondplatataxelorsiimpozitelor-1648473910.jpg

Articole de la același autor

De anul acesta, beneficiarii programului Respect primesc tichete valorice pe suport electronic. Cardurile au un regim special și pot fi utilizate numai pentru achiziționarea de alimente conform regulamentului Programului Respect. Beneficiarii vor fi informați prin mesaj pe telefon în momentul alimentării cardului, la fiecare tranzacție efectuată, precum și la epuizarea soldului.

Cu cardul Respect se pot efectua operațiuni de plată fără contact, fără utilizarea codului PIN în limita sumei de 100 de lei. Cardul nu oferă posibilitatea de a efectua operațiuni de retragere de numerar sau preschimbare de numerar și va putea fi utilizat exclusiv pe teritoriul României, în termenul de valabilitate. Suporturile electronice vor putea fi utilizate numai la unități afiliate care au încheiat cu unitatea emitentă selectată de către Primăria Constanța, un contract care reglementează acceptarea tichetelor valorice emise în cadrul programului Respect.

Pot beneficia de Programul Respect persoanele care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1.840 lei, persoane fără niciun venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani, persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001, persoane care au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal, precum şi alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultateși care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință (în baza unei anchete sociale).

„Plata taxelor și impozitelor este o condiție pentru acordarea oricărui beneficiu de asistență socială conform Legii asistenței sociale. Astfel, beneficiază de programul Respect doar persoanele care nu înregistrează datorii la bugetul local”, explică reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Potrivit acestora, plata obligațiilor fiscale se poate efectua online, pe site-ul www.spit-ct.ro, la secțiunea Servicii online/Plata impozite, integral sau în cinci rate prin programul BT sau cu Bonus Card de la Garanti Bank, pe site-ul www.ghiseul.ro, prin serviciul Internet Banking sau prin ordin de plată predefinit pe canal electronic, utilizând Serviciul Internet Banking - Banca Transilvania.

Plăţi se pot face şi prin intermediul telefonului mobil, prin aplicația e-Tax Mobile – SPIT sau prin ordin de plată, beneficiar Primăria Municipiului Constanța, cod fiscal: 4785631. Dacă doriţi să achitaţi numerar sau prin intermediul cardului bancar, o puteţi face la orice agenție fiscală SPIT, prin serviciul Westaco Express, în magazinele Inmedio și la stațiile OMV Petrom, la agențiile băncii Garanti Bank şi la toate oficiile Poșta Română.

Contribuabilii care achită integral sumele datorate bugetului local până la data de 31 martie 2022 beneficiază de bonificații de 10% pentru persoanele fizice și de 5% pentru persoanele juridice din cuantumul impozitului/taxei pe clădiri, impozitului/taxei pe teren și a impozitului pe mijloace de transport.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1003 secunde