Posturile vacante din Sănătate vor putea fi ocupate prin concurs

358
Posturile vacante din Sănătate vor putea fi ocupate prin concurs - 62565736205073884505423269165666-1702486612.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Guvernului și cei ai sindicatelor din Sănătate au agreat o soluție mai simplă de ocupare a posturilor vacante din sistemul medical. Conform înțelegerii făcute public miercuri, premierul și reprezentanții sindicatelor din sănătate au agreat în cadrul consultărilor de la Palatul Victoria, debirocratizarea procedurii pentru ocuparea posturilor din sectorul sanitar, care să fie aplicată începând de anul viitor.


În iunie, Guvernul adopta un memorandum privind deblocarea organizării concursurilor pentru ocuparea a 4000 de posturi vacante din cadrul unităților subordonate Ministerului Sănătății. Sindicatele consideră că măsura este mult prea birocratică, greoaie.


Pentru asigurarea continuității serviciilor medicale, va fi aprobată de Guvern o soluție legislativă care să permită ca fiecare post vacantat în sistemul public de sănătate să fie ocupat prin concurs, fără a mai fi nevoie de Memorandum adoptat în ședința de Guvern. Această măsură va simplifica procedura de ocupare prin concurs a posturilor libere din sistemul public de sănătate.


De asemenea, reprezentanții Guvernului și cei ai sindicatelor din sănătate au discutat găsirea unor soluții de angajare în sistemul public de sănătate a tinerilor medici specialiști. Perspectiva creșterilor salariale pentru angajații din sistemul de sănătate și eliminarea inechităților salariale au fost, de asemenea, discutate, în contextul aprobării de către Guvern a proiectului de buget pentru anul viitor.


Consultările între reprezentanții Guvernului și cei ai sindicatelor din sănătate vor continua, comunică surse de la Palatul Victoria.


Reamintim că în iunie, Guvernul adopta un memorandum privind deblocarea organizării concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul unităților subordonate Ministerului Sănătății. Circa 4.000 de posturi vacante urmau să fi ocupate prin concurs în unitățile sanitare subordonate Ministerului Sănătății. În prezent, sistemul de sănătate din România are un deficit de personal de 45%, potrivit ministerului Sănătății.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5696 secunde