Pregătiţi-vă portofelele pentru la iarnă! Liviu Popa: "Facturile nu vor fi mai mici"

3123

Articole de la același autor

Începând de marți, 16 august și până pe 31 august, constănțenii din toate cartierele rămân fără apă caldă. Toate acestea vin în contextul în care sistemul de termoficare trebuie pregătit pentru sezonul rece. În acest sens, se impune executarea unor serii importante de lucrări de întreținere și reparații ale instalațiilor de producere a energiei termice din CET Palas și ale celor de transport și distribuție aflate în administrarea Termoficare Constanţa SRL.

Ca urmare, sunt necesare opriri tehnologice solicitate de constructor pentru derularea programului de investiții de modernizare a rețelei de transport al agentului termic primar. „Pentru că toate aceste lucrări necesare creează și un disconfort generat de lipsa apei calde în perioada indicată, ne cerem scuze constănțenilor afectați și vă asigurăm că vom găsi cele mai eficiente soluții pentru îmbunătățirea serviciului de furnizare a energiei termice către constănțeni”, au precizat reprezentanţii Primăriei Constanţa.

De fapt, se poate observa cu ochiul liber că, în această perioadă, în multe zone ale oraşului este şantier, lucrările de investiții pentru modernizarea rețelei de transport al agentului termic primar fiind în toi. În acelaşi timp, se află în lucru mai multe proiecte care au în vedere realizarea unei noi surse de producere a energiei electrice și termice, dar şi modernizarea rețelei de distribuție a agentului termic secundar. Faptul că a început înlocuirea conductelor vechi de jumătate de secol din sistemul de termoficare este o veste foarte bună pentru toată lumea. Lucrările includ decopertarea canalului termic, dezafectarea conductelor vechi, curăţarea canalelor termice, repararea acestora, înlocuirea conductelor vechi cu unele noi, din ţeavă preizolată. Vestea proastă este că locuitorii Constanţei nu vor plăti facturi mai mici la întreţinere în această iarnă, sunt de părere reprezentanţii Societăţii Termoficare Constanţa. „Facturile nu au cum să fie mai mici, în condiţiile în care anul trecut, pe vremea aceasta, gazele costau 23 euro/Mwh, iar acum sunt 200 de euro”, ne-a declarat directorul instituţiei, Liviu Popa.

Pentru că în această perioadă se fac încă debranşări de la reţeaua de termoficare, l-am întrebat pe manager care este situaţia la acest capitol.

„În privința debranșărilor, avem solicitări destule, dar am observat că unii au început să renunțe după ce au aflat că se va construi un nou CET și, în plus, văd, în oraș, lucrările de modernizare a rețelelor termice”, a subliniat acesta. Precizăm că Societatea Termoficare Constanța SRL desfăşoară, până la data de 1 septembrie, operațiunile de deconectare/debranșare de la sistemul de termoficare. Ca urmare, solicitările depuse în afara perioadei menționate nu vor fi luate în considerare.

Întrebaţi despre activitatea de debranşare din blocuri, reprezentanţii Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Constanţa au declarat că nu au fost contactaţi de mai mulţi cetăţeni, în comparaţie cu anul trecut. „Se continuă cu debranşarea, cu toate că Societatea Termoficare le-a oferit oamenilor şi soluţii de mijloc, să le pună repartitoare mai inteligente, mai practice, cu un sistem de calcul mai bun. În acest fel, cei care au repartitoare pot face nişte economii, în limita suportabilităţii temperaturilor de afară”, a precizat Ioachim Vasile Hârsescu. Problemele sunt, de fapt, altele. Mulţi dintre cei care vor să se debranşeze vor să o facă ilegal, fără a mai respecta cerinţele angajaţilor de la Termoficare. „Aceste persoane trebuie să înţeleagă că, atât timp cât trăieşti într-un bloc, trebuie să ţii cont de faptul că există nişte reguli ce trebuie respectate”, a adăugat acesta. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5523 secunde