Primăria Constanța și OMD dezmint informațiile false despre presupuse poluări în Marea Neagră

525
1

Articole de la același autor

Primăria Constanța și Organizația de Management al Destinației (OMD) doresc să aducă clarificări și să dezmintă categoric anumite informații false și dăunătoare.

Săptămâna acesta, Adrian Bîlbă, fostul manager al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța a publicat pe rețelele de socializare imagini și filmulețe însoțite de afirmații alarmiste privind o presupusă poluare severă în Marea Neagră

„Afirmațiile făcute de domnul Adrian Bîlbă sunt cu rea intenție și au ca scop să strice imaginea litoralului românesc și să alunge turiștii către alte destinații. Aceasta este o încercare flagrantă de a discredita eforturile noastre continue de a asigura un mediu curat și sigur pentru turiști. În această perioadă critică, când industria turismului se străduiește să se redreseze, astfel de dezinformări sunt extrem de periculoase. Dacă va fi necesar, vom acționa în instanță pentru a proteja interesele comunității și ale industriei turistice locale”, a declarat George Măndilă, președinte OMD Mamaia Constanța.

Constatările oficiale ale ABADL

Și reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au venit cu noi informații.

„În cursul zilei de 19 iunie 2024, Dispeceratul ABADL a fost informat de către reprezentantul Serviciului poluare al Autorității Navale Române – Căpitănia Constanța, că o navă ARSVOM s-a deplasat în teren, în urma sesizării unei posibile poluări pe Marea Neagră în zona plajei „Reyna” - Constanța. Serviciul MRCC din cadrul Autorității Navale Române informează că, în urma deplasării în teren, nu s-a constatat prezența de irizații de hidrocarburi în apă. Inspectorii ABADL s-au deplasat în zonă, unde au constatat că nu se observă irizații de produs petrolier în apă și pe plajă. A fost prelevată o probă de apă din zonă, de către ARSVOM, probă analizată de către laboratorul ABADL, din care nu rezultă prezența produsului petrolier”, au declarat reprezentanții ABADL.

Primăria Constanța și OMD Mamaia Constanța vor lua toate măsurile necesare pentru a combate astfel de acțiuni și pentru a asigura o informare corectă și transparentă a publicului. Dacă va fi necesar, se va acționa în instanță împotriva celor care lansează astfel de informații false, pentru a proteja reputația litoralului românesc și pentru a descuraja viitoare tentative de dezinformare.

„Primăria Constanța și OMD Mamaia Constanța își reafirmă angajamentul de a proteja și conserva ecosistemul Mării Negre. Eforturile noastre sunt concentrate pe menținerea unui mediu sigur și atractiv pentru turiști, asigurând în același timp protecția resurselor naturale și a biodiversității. Solicităm cetățenilor să nu se lase influențați de informații neverificate și alarmiste și să consulte sursele oficiale pentru informații corecte și actualizate. Informarea corectă și responsabilă este esențială pentru prevenirea panicii și pentru menținerea încrederii în destinațiile turistice românești. Îndemnăm comunitatea locală, operatorii de turism și toți cei implicați în industria turismului să sprijine eforturile noastre de a menține litoralul românesc o destinație sigură și atractivă. Colaborarea și solidaritatea sunt vitale pentru succesul acestor eforturi și pentru depășirea provocărilor generate de astfel de dezinformări”, au transmis reprezentanții primăriei și cei ai OMD.

Comentează știrea

Bukker
21 iunie

Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos --- https://use.my/arctrum

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3631 secunde