Raport OCDE: România pe primul loc la consum excesiv de alcool

341
Raport OCDE: România pe primul loc la consum excesiv de alcool - alcooldesfraurusiapexels3640x400-1699454338.jpeg

Articole de la același autor

România are cel mai mare consum excesiv de alcool dintre cele 33 de țări analizate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), potrivit The Guardian.


Raportul arată că britanicele sunt femeile cu cele mai multe episoade de „binge drinking” (cel puțin șase băuturi consecutive), cu 26% dintre respondente raportând astfel de situații.


În România, procentul femeilor care au făcut „binge drinking” este de doar 19%, însă la bărbați este de 60%, cu mult peste cel al britanicilor (45%).


De altfel, România este și țara în care se înregistrează cea mai mare diferență procentuală între cele două sexe.


Raportat la numărul de locuitori, situația arată altfel. Dacă în România se consumă 11 litri per cap de locuitor, țări ca Estonia, Austria și Cehia au depășit această bornă. În 2021, anul de raportare, cel mai mare nivel a fost înregistrat în Letonia și Lituania, cu 12 litri de persoană fiecare.
Pe de altă parte, Lituania și Irlanda sunt țările în care media de consum s-a redus cel mai mult în intervalul 2011 – 2021 (cu peste 2 litri). În schimb, în Mexic, Norvegia, Bulgaria și România a crescut cu peste un litru.
Turcia și Indonezia, țări musulmane, înregistrează cel mai mic nivel de consum anual de alcool, de 1,4, respectiv 0,1 litri. Niveluri mici, de sub 5 litri per cap de locuitor, au fost înregistrate și în Costa Rica, Israel, India, Columbia și China.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Alcoolul micșorează creierul
Pagina a fost generata in 0.6495 secunde