"Rechinii" imobiliari din Constanța, loviți unde îi doare mai tare. Amenzile sunt uriașe

9906
9

Articole de la același autor

Că în Constanța fiecare a construit după cum i-a convenit mai bine o vedem cu toții în fiecare zi. Și că autoritățile locale s-au făcut că nu văd neregulile privind construcțiile și au "fraternizat" de multe ori cu investitorii, ignorându-i pe cetățeni, o știm iarăși foarte bine. Se pare însă că lucrurile încep să se schimbe și, chiar dacă este în al doisprezecelea ceas, Primăria Constanța vrea să oprească abuzurile multora dintre cei care construiesc în Constanța, la limita legii și folosindu-se de tertipuri legislative.


După ce în vară a plecat fostul architect șef, după ce au fost schimbați șefii de la Urbanism, Primăria Constanța impune acum amenzi drastice pentru persoanele care încalcă normele legale privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. În multe cazuri, amenzile au crescut de mai bine de zece ori, încercând să descurajeze astfel practicile deja renumite de a începe un pro-iect imobiliar după o autorizație ușor de obținut de la primărie și continuarea lui diferit, fără respectarea autorizației, însușirea amenzii aproape nesemnificativă și reautorizarea după noile desene, pentru intrarea în legalitate.


Astfel, dacă până la începutul acestei luni, cei care nu respectau proiectul autorizat erau pasibili de amenzi cuprinse între 3.000 și 10.000 de lei, din 4 noiembrie, nerespectarea autorizației de construire este sancționată cu amenzi cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei. Modificările survenite prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 22/2014 aprobată prin Legea nr. 197/2016 mo-difică și completează Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții vizează mai multe nereguli.


Mai multe abateri


Este vorba despre executarea sau desființarea, cu nerespectarea prevederilor autorizației și a proiectului tehnic, a lucrărilor prevăzute la art. 3, cu excepția celor prevăzute la lit. b), c), e) și g), precum și continuarea executării lucrărilor autorizate fără solicitarea unei noi autorizații de construire în situațiile prevăzute la art. 7 alin. (15), de către investitor și executant; art. 26 lit. d) menținerea după expirarea termenului prevăzut prin autorizație sau după terminarea lucrărilor autorizate ori adaptarea în alte scopuri față de cele prevăzute în autorizație a construcțiilor, lucrărilor și amenajărilor cu caracter provizoriu; art. 26 lit. e) neaducerea terenului la starea inițială de către investitor, după terminarea lucrărilor prevăzute la art. 3 lit. c), precum și nerealizarea lucrărilor de curățare, amenajare ori degajare, după caz, a amplasamentului și/sau a terenurilor adiacente ocupate temporar pe durata execuției, o dată cu încheierea lucrărilor de bază și art. 26 lit. e^1) neîndeplinirea obligației de repunere în starea anterioară a terenurilor care au făcut obiectul contractelor de închiriere de către titularii de licențe/permise/autorizații, prevăzuți la art. 71 alin. (1) lit. b), la desființarea acestora.


"Facem un apel către constănțenii care execută lucrări de construcție să respecte prevederile legislației în vigoare, precum și pe cele prevăzute în cadrul autorizației de construire. Abaterile vor fi sancționate în conformitate cu noile modificări legislative, cu cuantumurile mărite", precizează Valentina Chiriță, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Constanța.


Comentează știrea

Gustave Le Bon
18 noiembrie 2016
Praf in ochi...

Smecherie de doi bani made in Romania, triplam amenda ,amendam cativa fraieri de ochii prostimii, sa dam un exemplu acum in campanie electorala ,iar pe restul constructorilor ii spaguim la greu.La amenda mai mare ,vom avea si spaga mai mare. Doamna Perhaita, in domeniul rutier, Romania are amenzile cele mai mari raportat la venituri si oare s-a rezolvat ceva? Suntem pe primul loc la accidente ,victime si mai ales la coruptie( la spaga). In Romania , mai ales in C-ta ce faci cand politia locala te prinde ca incalci legea?Dai spaga si-ti vezi de treaba. Decat sa mareasca inutil valoarea amenzilor ,mai bine domn primar &Co., implementau sistemul de monitorizare cu camere video a orasului asa cum este in lumea civilizata.In modul acesta ,monitoriza orasul,fara costuri prea mari plus ca elimina coruptia. PS.Marii rechini imobiliari, care au construit ilegal ( toate cazurile prezentate de ziarul dvs. se refera la ei) nu vor fi amendati niciodata.De ce ?Ptr ca sunt sponsorii gruparii mafiote PSD-Fagadau-Stroe.Va mai amintiti ce tam-tam a facut Fagadau si Poltia Locala in legatura cu microbuzele?Ce s-a rezolvat?Nesimtirea soferilor de pe microbuze a crescut si mai mult.Asa o sa se intample si cu constructiile ilegale.

costel
18 noiembrie 2016
amenzi noi

Noile amenzi se vor aplica dupa alegeri vechilor alegatori care doar voteaza si nu-i verifica, penalizeaza pe cei pe care i-au votat. Ai proiect la gard? Nu. Amenda. Ai proiect la trotuar ? Amenda. Inca traiesti? Amenda. Amenzile se dau spre binele cetateanului. Romafia.

DODO
18 noiembrie 2016
cum asa?

aia de la urbanism si arhitectul sef al primariei s-au dat la fund ca sa scape si nu-i intreaba nimeni despre ce au semnat ?matrapaslicurile s-au facut sub obladuirea lor si cu complicitatea celor de la inspectoratul in constructii ca de expl. se practica de catre dezvoltatori o smecherie care consta in obtinerea autorizatiei pentru P+2-3 si se facea P+4-5 restul era pentru piata neagra si asta NU se putea fara complicitatea ,,organelor ,,acum se zbat sa intre in lagalitate tot cu ajutorul acestora ca sa scape de amenzi.Asta se poate verifica usor urmarindu-se cei care au cerut de curind extindere de proiect Asta a fost doar un exemplu de frauda Ar mai fi nerespectarea PUZ -PUD ,racorduri cu cintec si altele Si acum ce vedem ? ca astia de mai sus au plecat bine-mersi Alo DNA !!!

Corect
18 noiembrie 2016
Toate fetele s-apeleze la mine

Interesant este ca organili din administratia locala se cred victime,acum dupa 16 ani de haos in constructii.Inteleg ca Fagadau nu stie nimic.El vrea sa spuna ca este depasit de situatie pentru ca nu a avut "instrumentili legali" pentru a pune capat abuzurilor din sectorul constructii.Uite,mai Fagadaule,ca acum ti-a venit si "instrumentu". Mazare spunea ca nu poate sa desfiinteze magazinele cu etnobotanice pentru ca nu avea "instrumente legale".Dar autorizatia pleca tot de la el din Primarie.Unele magazine cu etnobotanice au functionat chiar in poarta scolilor.Parintii adolescentilor au scris zeci de plangeri si Mazare le raspundea ca nu are "instrumentu" la el in Primarie.Acum ne plangem ca adolescentii se drogheaza.Din cate citesc eu in articol,inteleg ca cetatenii Constantei sunt vinovati de haosul din constructii.Dragi constanteni,fac si eu un apel catre voi.Politia Locala v-a rugat frumos,eu v-am rugat frumos,Fagadau va roaga,mai constantenilor,mai obraznicilor,mai nesimtitilor,mai oameni buni,terminati mai cu abuzurile astea din constructii.Ma aduceti in stare sa pun instrumentu' pe voi.Ne-am inteles ? Mars in curtea voastra !

Carmen
18 noiembrie 2016
Vino aici sa castigi bani!

Numai Proiect B este sigur cu adevarat! Vino aici si castiga bani! Un film senzational si bani multi pentru tine! Un film bun si bani pentru tine! Te asigur ca vei primi sprijin! Neobisnuit! Faci bani cu cel mai bun subiect de film! Succes imens la Hollywood! Ultima sansa sa faci bani online! Noi suntem o echipa de invingatori! Foarte multi bani online! Hollywood va straluci! Solicita acum detalii la adresa de e-mail : [email protected]

constantean
18 noiembrie 2016
carte tehnica

Este foarte important sa se verifice toate blocurile din Constanta cu privire la existenta CARTII TEHNICE, Ma refer la blocurile construite de primarie, ca si beneficiar si vandute apoi cetatenilor. Constanta este o zona seismica si modificarile facute de cetateni in apartamente, fara a se tine cont de proiectul blocului, este un atac la siguranta blocurilor si, implicit, a locatarilor. Se pune, firesc, intrebarea: CINE VA RASPUNDE? PRIMARIA Constanta, oare?

Euuu
18 noiembrie 2016
Domnul primar care a blocat un oras intreg

Primaria nu vine decit sa dea amenzi de ce nu vede domnul primar fagadau ca in 6 luni nu a facut absolut nimic nu a dat nici o autorizatie respinge tot de ce a fost votat se inchide in birou ca un om de nimic sa dea drumul la autorizatii sa rezolve probleme orasului la constructii sunt oameni care au dat avansuri la apartamente leau pierdut au pierdut creditele dezvoltatorii nu au putut face nimic au restante la banci de ce nimeni nu vede lucrul acesta domnul primar Fagadau a blocat o adevarata industrie oamenii nu mai au de munca aproape tot orasul eate oprit pt ce am alea acest primar incompetent ar trebui sa dea pe toate poaturile de tv ce face acest primar al constantei care se inchide in birou si pune gardienii la usa

@Euuu
19 noiembrie 2016
puie ma machedon borat

sa te amendeze pana-ti scutura telemeaua dintre dinti

Valeriu
23 noiembrie 2016
Constructii

Cand voi vedea ca primarul, in calitate de edil sef, va trimite la inchisoare pe cei care au facut abuzuri prin aprobarea unor proiecte care nu se incadreaza in Planul de urbanism, cand, în termen scurt, de 6-12luni va rade de pe fata pamântului construcțiile ridicate ilegal, gen biserica de pe Tomis, prin care iese stalpul de la lumină, care, in plus este construita aiurea, fara sa respecte arhitectura zonei si este pusa peste conductele de apă, atunci voi putea spune ca avem un primar gospodar, cu responsabilitate totala fata de constanteni. Va rog domnilor sa va implicati ca oamenii corupti sa numai fie alesi si sa nu ne mai râdă în nas că "sunt neputinciosi, pentru ca nu au legislatia de partea lor". Sunt oameni politici si ar fi trebuit, până acum, dacă erau capabili și nu aveau alte interese, să ceară colegilor lor de partid, din organizațiile locale și centrale, să influenteze adoptarea legislației necesare.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6041 secunde