România, pe ultimul loc la numărul studenților care muncesc

232
România, pe ultimul loc la numărul studenților care muncesc - student-1696154115.jpg

Articole de la același autor

La nivel național, un procent de peste 72% dintre tinerii cu vârsta între 15 şi 29 de ani din Uniunea Europeană nu erau angajați în timp ce urmau un program de educaţie. Este concluzia pe care o arată datele publicate recent de Oficiul European de Statistică (Eurostat).  

Pe de altă parte, 25% erau angajaţi şi 3% erau disponibili pentru a face acest lucru şi căutau în mod activ un loc de muncă în timp ce studiau. Deși un sfert dintre tinerii europeni erau angajaţi în timpul studiilor, se remarcă diferenţe semnificative la nivel naţional.

În 2022, cei mai puțini tineri angajați în timp ce studiau se aflau în România (2%), Slovacia (5%) şi Ungaria (6%). La popul opus se află Ţările de Jos (73%), Danemarca (52%) şi Germania (45%). Iar cea mai mare proporție a tinerilor disponibili pentru angajare şi care caută în mod activ un loc de muncă în timp ce studiază era în Suedia (13%), Finlanda (7%) şi Ţările de Jos (6%).

Dinamicile tranziţiei tinerilor de la educaţie la piaţa muncii variază semnificativ în rândul statelor membre UE. Iar discrepanțele pot fi influenţate de sistemele naţionale de educaţie, disponibilitatea programelor de formare, caracteristicile pieţei forţei de muncă şi factorii culturali.

În 2022, rata de participare a femeilor la programele de educaţie o depășea pe cea a bărbaţilor la toate grupele de vârstă. Cele mai semnificative discrepanţe s-au înregistrat la grupa de vârstă 20-24 ani - 54% femei comparativ cu 45% bărbaţi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 01 Octombrie 2023
Stire din Social : Update: Traseul liniei 3 a revenit la normal
Marţi, 26 Septembrie 2023
Stire din Social : Traseul liniei 3 CT BUS, deviat
Miercuri, 06 Septembrie 2023
Stire din Social : Traseul liniei 13, modificat din nou
Pagina a fost generata in 0.6487 secunde