Românii ale căror pensii vor crește cu doar 1%! Anunțul Ministrului Muncii

819
Românii ale căror pensii vor crește cu doar 1%! Anunțul Ministrului Muncii - pensiimarite40pensionariministru-1704108989.jpg

Articole de la același autor

Guvernanții promit două creșteri de pensii în 2024. Cu toate acestea, sunt seniori ale căror venituri vor crește doar cu 1%, potrivit Ministrului Muncii.
De la 1 ianuarie 2024, pensiile a aproximativ cinci milioane de români vor crește în raport cu rata inflației. Mai exact, cu 13,8%.


Însă majorarea mai mare va avea loc începând cu luna septembrie, după recalcularea promisă de Guvern, în urma căreia peste trei milioane de români vor primi pensii mai mari. Această creștere va fi diferită însă, de la pensionar la pensionar, în funcție de anii de contributivitate și de anii rămași în muncă peste 25 de ani.


”În 2024, toți românii vor avea pensii mai mari datorită celor două procese. Fiecare român, datorită majorării de la 2 ianuarie, datorită faptului că valoarea punctului de pensie crește, va avea o pensie mai bună”, a explicat Simona Bucura Oprescu.
De exemplu, după majorarea de la 1 ianuarie, un pensionar care are acum o pensie de 2.500 de lei va primi 2.845 de lei.
După această majorare însă, potrivit guvernanților, pensiile românilor vor fi recalculate, după noua formulă din noua lege a pensiilor.
Iar creșterile vor fi simțitoare, spun aceștia. Între câteva sute și chiar mii de lei pentru unii pensionari.
Există însă și seniori pentru care majorările vor fi nesemnificative.


”Vor fi români care vor avea poate o creștere de 1%, vor fi români care vor avea o creștere de 80%, depinde de cele trei elemente esențiale pe baza cărora se va calcula numărul de puncte: punctele contributive, punctele necontributive și punctele de stabilitate.


Fiecare român va avea un punctaj care se va înmulți cu valoarea punctului de referință, care, anul următor, va fi de 81 de lei, și datorită acestui punctaj va avea pensia recalculată.


Este foarte important ca toți românii să știe că nicio pensie nu va scădea.
Peste trei milioane de români, pe simulările noastre, vor avea pensii mai mari”, a mai explicat Ministrul Muncii la Antena 3 CNN.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.273 secunde